UniCredit va elimina 3.900 de locuri de muncă în Italia
În planul de afaceri pe următorii ani, dezvăluit în luna decembrie 2016 de noul director general de la UniCredit, Jean Pierre Mustier, un element important este eliminarea unui număr total de 14.000 de locuri de muncă până în 2019 precum şi vânzarea unor credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde de euro.
Într-un comunicat de presă UniCredit a precizat că în rezultatele pe trimestrul patru vor fi incluse costuri de restructurare în valoare de 1,7 miliarde de euro pentru eliminarea unui număr total de 5.600 de locuri de muncă.
„În urma acordului de astăzi, au fost finalizate negocierile cu sindicatele din ţările afectate: Italia, Germania şi Austria” a precizat banca în comunicat. Restructurările din Italia se vor derula pe baze voluntare iar UniCredit a promis că va angaja 1.300 de persoane în următorii trei ani.
„Este un acord bun care deschidea calea pentru majorarea de capital” a declarat la rândul său secretarul general al sindicatului UILCA, Massimo Masi.
Luni, şase februarie, UniCredit ar urma să lanseze o operaţiune de emitere de noi acţiuni în valoare de 13 miliarde de euro, cea mai mare operaţiune de acest fel demarată vreodată de o companie italiană. Preţul emisiunii este de 8,09 euro pe acţiune, urmând să ofere 13 noi acţiuni ordinare pentru fiecare 5 acţiuni ordinare deţinute. Preţul fixat de UniCredit pentru noile acţiuni ce urmează să fie emise este cu 38% mai mic decât valoare teoretică a acţiunilor.
UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.