Unilever nu va mai folosi cuvântul „normal” în campaniile sale publicitare

Ion Dobreanu - mar, 09 mart. 2021, 17:13
Unilever nu va mai folosi cuvântul „normal” în campaniile sale publicitare

Fabricantul de produse cosmetice Unilever a anunțat marți că va elimina cuvântul „normal” de pe toate ambalajele și din toate campaniile publicitare ale produselor de frumusețe și îngrijire personală, ca parte a impunerii unei noi viziuni și strategii în cadrul societății, care poartă denumirea Positive Beauty/Frumusețea Pozitivă.

Noua strategie, care stabilește mai multe angajamente și acțiuni progresive pentru brandurile de frumusețe și îngrijire personală ale companiei, inclusiv Dove, Lifebuoy sau Axe, va susține un nou concept prin care este inteleasa frumusetea, in sens echitabil și incluziv, dar și sustenabil pentru planetă.

Folosind inovația și tehnologia Unilever, Positive Beauty va contribui, de asemenea, la transformarea modului în care produsele companiei sunt proiectate și formulate, astfel încât să aducă beneficii atât oamenilor, cât și planetei, să ofere o experiență superioară a produsului și să satisfacă tendințele și nevoile consumatorilor.

Citiți și: Unilever opreşte promovarea pe Facebook, Instagram şi Twitter în SUA. Acţiunile Facebook şi Twitter au scăzut cu peste 7% (economica.net)

Decizia de a elimina conceptul de „normal” este unul dintre pașii pe care compania îi ia pentru a contesta idealurile de frumusețe asa cum erau înțelese pana acum, pentru a contribui la încetarea discriminării și a pleda pentru o viziune incluzivă asupra esteticii. Acest lucru vine ca răspuns la cercetările globale privind experiențele consumatorilor din industria frumuseții, care au arătat că folosirea termenului „normal” pentru a descrie părul sau pielea face ca majoritatea oamenilor să se simtă excluși.

Studiul comandat de Unilever, a fost realizat în nouă țări și au participat 10.000 de persoane. Concluziile acestui studiu sunt:

• Mai mult de jumătate dintre oameni (56%) consideră că industria frumuseții și îngrijirii personale poate face oamenii să se simtă excluși.
• Oamenii vor să vadă că industria frumuseții și îngrijirii personale se concentrează mai mult pe a face oamenii să se simtă mai bine, decât să arate mai bine (74%).
• Mai mult de jumătate dintre oameni (52%) afirmă că acordă mai multă atenție poziției unei companii cu privire la problemele societății înainte de a-i cumpăra produsele.
• Șapte din zece persoane sunt de acord că utilizarea cuvântului „normal” pe ambalajul produselor și în materialele publicitare are un impact negativ. În ceea ce privește tinerii – cei cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani – numărul acestora crește la opt din zece.

„Un miliard de oameni folosesc zilnic produsele noastre de înfrumusețare și îngrijire personală și urmăresc campaniile noastre publicitare, iar mărcile noastre au puterea de a face o diferență reală în viețile lor. Ca parte a acestui program, ne-am angajat să abordăm normele și stereotipurile dăunătoare și să modelăm o definiție mai largă, mult mai incluzivă, a frumuseții. Știm că eliminarea conceptului de normal nu va rezolva imediat problema, dar este un pas important înainte. Este doar una dintre acțiunile pe care le întreprindem ca parte a viziunii noastre despre frumusețea pozitivă, care își propune nu doar să facă mai puțin rău, ci și mult mai mult bine atât pentru oameni, cât și pentru planetă. Astăzi, mai mult ca oricând, consumatorii apreciază brandurile care acționează cu privire la problemele sociale și de mediu și credem că Positive Beauty va ajuta la crearea unei afaceri mai puternice”, a declarat Sunny Jain, președinte Beauty & Personal Care Unilever.

Citiți și: Unilever vrea să devină o companie holding cu sediul în Marea Britanie, pentru reducerea complexităţii (economica.net)

Alături de eliminarea cuvântului „normal”, Unilever se angajează să nu editeze în mod digital forma corpului, dimensiunea, proporția sau culoarea pielii persoanelor care apar în campaniile publicitare ale produselor sale și să crească numărul de reclame care prezintă persoane din diferite grupuri care sunt subreprezentate.

Schimbări pentru oameni și planetă

Elementul esențial pentru Positive Beauty este ambiția de a face mai mult bine, nu doar mai puțin rău, oamenilor și planetei. Decizia de a elimina „normal” din materialele de comunicare este doar o acțiune în cadrul celor trei angajamente pe care compania și le-a asumat pentru a crea un impact real și măsurabil:

1. Unilever ia măsuri prin intermediul mărcilor sale pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea și pentru a promova echitatea și incluziunea, ajungând la 1 miliard de oameni pe an până în 2030. Aceste măsuri se vor concentra pe:
o Încetarea discriminării în domeniul frumuseții și incluziunii, prin provocarea unor idealuri înguste de frumusețe și construind un portofoliu de produse mai incluziv.
o Stimularea echității de gen, inclusiv intensificarea programelor de brand care contestă status quo-ul și publicitatea #unstereotyping.
o Îmbunătățirea sănătății și a bunăstării prin inițiative educaționale pentru spălarea mâinilor și igiena orală și extinderea în noi domenii, inclusiv sănătatea fizică și bunăstarea mentală.

2. Compania contribuie la protejarea și regenerarea a 1,5 milioane de hectare de teren, păduri și oceane până în 2030, reprezentând mai mult teren decât este necesar pentru cultivarea ingredientelor regenerabile din produsele de îngrijire personală și de frumusețe ale Unilever.

3. Unilever sprijină introducerea interdicției globale, până în 2023, asupra testării pe animale a produselor cosmetice, lucrând alături de parlamentari, organizații de protecție a animalelor și companii cu aceleași opinii. Douăzeci și trei de mărci Unilever de frumusețe și îngrijire personală sunt acum aprobate de PETA, iar altele fac pași înainte spre a obține certificarea.

În centrul îndeplinirii acestor angajamente vor fi mărcile Unilever de frumusețe și îngrijire personală, dintre care multe au experiență în a livra programe de impact și de creștere bazată pe o misiune socială. Mai multe dintre mărcile de frumusețe și îngrijire personală ale Unilever se vor alătura brandurilor Dove, Lifebuoy sau Vaseline, acționând asupra provocărilor sociale și de mediu și pledând pentru evoluția normelor, politicilor și legilor.

Consumatorii se așteaptă din ce în ce mai mult ca brandurile să ia atitudine cu privire la problemele de interes. Mărcile Unilever percepute ca având misiuni bine stabilite au crescut de peste două ori mai repede decât restul portofoliului în 2020. Cercetările companiei susțin în continuare această tendință, majoritatea oamenilor (69%) spunând că vor recomanda un brand de frumusețe prietenilor și familiei lor, dacă acesta se adresează unei game largi de tipuri de piele și păr, în timp ce jumătate dintre respondenți ar plăti mai mult pentru aceste produse.

Positive Beauty/Frumusețea Pozitivă va accelera, de asemenea, programele științifice și tehnologice ale companiei, precum și parteneriatele de inovare, determinând transformarea continuă a modului în care produsele Unilever sunt concepute și formulate pentru oameni și planetă. Această transformare include dezvoltarea de produse personalizate pentru a răspunde nevoilor diverse ale oamenilor din întreaga lume, oferind beneficii reale și semnificative pentru consumatori, susținute de știință de ultimă oră. Inovația va promova, de asemenea, utilizarea mai multor ingrediente naturale, biodegradabile – alături de inovațiile continue de ambalare care utilizează mai puțin, mai bine sau deloc plastic.

Viziunea și acțiunile inițiativei Positive Beauty/Frumusețea Pozitivă se bazează pe recentele angajamente globale ale Unilever de a construi o societate mai echitabilă și mai favorabilă incluziunii prin creșterea nivelului de trai în lanțul său valoric și prin crearea mai multor oportunități pentru grupurile subreprezentate și inițiativa de lungă durată Unstereotype, care urmărește eradicarea stereotipurilor din industria publicitară.

Acestea completează, de asemenea, acțiunile existente întreprinse în Unilever pentru a combate deșeurile de plastic și pentru a sprijini investiția companiei într-un fond pentru climă și natură de un miliard de euro, care vizează abordarea unei serii de probleme de mediu, inclusiv conservarea apei, restaurarea peisajului, reîmpădurirea și protecția faunei sălbatice.

Metodologia de cercetare

Unilever a realizat un studiu global pentru a investiga experiențele și așteptările oamenilor cu privire la industria frumuseții și pentru a descoperi acțiunile pozitive care pot fi întreprinse pentru a încuraja o cultură a frumuseții mai incluzivă la nivel global. Cercetarea a constat într-un sondaj online de 25 de minute și a acoperit 10.000 de respondenți din 9 țări: Brazilia, China, India, Indonezia, Nigeria, Regatul Arabiei Saudite, Africa de Sud, Marea Britanie și SUA. Eșantionul a fost format din 1.000 de adulți (2.000 de adulți în SUA) cu vârsta de peste 18 ani, reprezentanți ai grupului demografic online al țării. Munca de teren pentru cercetare a fost realizată în perioada ianuarie-februarie 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Observatorii AIEA au auzit explozii puternice în apropierea centralei nucleare din Zaporojie
Observatorii AIEA au auzit explozii puternice în apropierea centralei nucleare din Zaporojie
Observatorii de la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) staţionaţi în Ucraina au informat duminică seară că au auzit explozii puternice în apropierea centralei nucleare......
Gabriel Biriș: Probabil vom avea creșteri de taxe, inclusiv de TVA, oricât și-ar tatua Ciolacu pe mână
Gabriel Biriș: Probabil vom avea creșteri de taxe, inclusiv de TVA, oricât și-ar tatua Ciolacu pe mână
Gabriel Biriș, avocat specializat în fiscalitate, trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea accelerată a datoriei ...
Ce pagube a avut Romsilva din tăierile ilegale de păduri, în primele nouă luni din 2024
Ce pagube a avut Romsilva din tăierile ilegale de păduri, în primele nouă luni din 2024
Pagubele înregistrate din tăieri ilegale în pădurile de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva ...
Elena Lasconi: Statul român ne datorează răspunsuri după anularea alegerilor prezidențiale
Elena Lasconi: Statul român ne datorează răspunsuri după anularea alegerilor prezidențiale
Statul român le datorează răspunsuri cetăţenilor după anularea de către Curtea Constituţională a României (CCR) ...