UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări raportează prime brute subscrise de 83 de milioane de euro în primele nouă luni din an, în creștere cu 6%

23 11. 2022
Paul Cazacu_CEO UNIQA Asigurari

Profitul net cumulat al celor două companii UNIQA la finalul lunii septembrie 2022 este de 5,5 milioane euro, conform IFRS, în creștere cu 45% față de perioada similară a anului anterior.

Trimestrul al treilea din 2022 marchează, de asemenea, un an de extinderea activității consultantului digital ANA prin adăugarea facilității de accesare a situației dosarelor de daună. Acest nou serviciu a generat un impact semnificativ în ceea ce privește îmbunătățirea interacțiunii clienților cu UNIQA. Astfel, în prezent, 40% dintre clienții care au dosare de daună deschise la UNIQA aleg să consulte stadiul soluționării acestora online, cu ajutorul consultantului digital ANA.

Asigurările non-auto au înregistrat o creștere de 29% față de rezultatele raportate de UNIQA la finalul trimestrului al treilea din 2021, cu prime brute subscrise pe acest segment în valoare de 36,7 milioane euro, conform IFRS, susținute, în principal, de soluțiile de protecție financiară pentru companii, asigurările de incendiu (+24%) și asigurările de răspunderi (+52%) contribuind semnificativ la performanțele companiei în primele 9 luni ale anului 2022.

Pe segmentul clienților retail, asigurările de locuință și bunuri au înregistrat un avans de 18% al volumului de vânzări aferent perioadei ianuarie – septembrie din anul curent, comparativ cu același interval din 2021, având, de asemenea, un aport relevant la dezvoltarea activității UNIQA în zona portofoliului non-auto.

Pentru asigurările auto CASCO, UNIQA a păstrat în focus îmbunătățirea calității portofoliului, la care se adaugă măsurile aplicate pentru alinierea la actualul context inflaționist.

„UNIQA face, mai departe, pași hotărâti în procesul de transformare și reașezare, care marchează o nouă etapă în strategia de dezvoltare a companiei, poziționând clienții în centrul tuturor acțiunilor. Am continuat să dezvoltăm activitatea, concentrâdu-ne atenția și eforturile în zonele strategice, astfel încât am înregistrat creșteri peste dinamica pieței pe segmentele relevante de asigurări non-auto și asigurări de persoane. Privind către viitor, anul 2023 va avea un impact social mai pronunțat în contextul inflaționist. De aceea, avem în vedere o serie de priorități, care ne vor permite să ne adaptăm rapid, pentru a continua să creștem sustenabil si a rămâne conectați la nevoile clienților noștri: recalibrăm produsele, creștem viteza de reacție, abordăm solicitările într-un mod personalizat și facem eforturi continue de optimizare, investind în zona de digitalizare. Acțiunile noastre sunt bazate pe grija față de comunitatea din care facem parte, generând beneficii la toate nivelurile, pentru o viață mai bună, impreună”, a declarat Paul Cazacu (foto), președinte Directorat – CEO UNIQA Asigurări.

Pentru UNIQA Asigurări de viață, primele nouă luni din 2022 au marcat o creștere de 26% a volumului vânzărilor, comparativ cu aceeași perioadă din 2021. Compania a înregistrat prime brute subscrise din vânzarea asigurărilor de viață în valoare de 23 milioane euro, conform IFRS, la care au contribuit, în principal, subscrierile pe segmentele asigurărilor de viață destinate produselor de creditare și asigurărilor de viață tradiționale.

“Asigurările de viață rămân un motor important pentru dezvoltarea activității UNIQA. Rezultatele de la finalul primelor 9 luni din 2022 confirmă potențialul de creștere susținută pe care îl avem pe acest segment, la un nivel situat peste cel înregistrat de piață. Păstrăm concentrarea pe modul în care construim și adaptăm produsele și serviciile, pentru a le aduce tot mai aproape de clienții noștri și a răspunde într-un mod cât mai specific nevoilor acestora de protecție prin asigurare”, a precizat Mihaela Stroia, CEO UNIQA Asigurări de viață.

Calitatea experienței oferită clienților este reflectată de impresiile captate periodic de către UNIQA. Potrivit sondajelor derulate în perioada ianuarie – septembrie 2022, scorul de satisfacție a clienților este situat la nivelul de 4,6 din 5.

Aceste rezultate, coroborate cu situația petițiilor înregistrate, continuă să consolideze reputația UNIQA în rândul companiilor de asigurări din România cu cele mai puține nemulțumiri adresate de către clienți. Astfel, în primele 9 luni din 2022, numărul total de petiții înregistrate de companiile UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață a fost de 158, similar celui din aceeași perioadă a anului anterior. Dintre acestea, 144 au fost petiții unice și 14 petiții conexe.

„UNIQA se diferențiază în piață prin calitatea serviciilor oferite și corectitudine în ceea ce privește plata daunelor. Avem un flux de instrumentare a daunelor 100% digital și continuăm să investim în dezvoltarea consultantului digital ANA și a platformei de daune. De asemenea, am extins funcționalitățile din cadrul portalului MyUNIQA și oferim clienților posibilitatea să vadă, în orice moment, stadiul în care se află dosarul de daună și ce documente mai sunt necesare pentru finalizarea acestuia. Nu în ultimul rând, păstrăm cel mai scurt timp de soluționare a daunelor și avem, în continuare, cel mai scăzut număr al reclamațiilor din piață”, a precizat Paul Cazacu

UNIQA are o istorie de peste 10 ani în piata asigurărilor din România și beneficiază de peste 200 de ani de experiență, ca parte dintr-un grup financiar internațional, cu o prezență tot mai puternică la nivel european. Potrivit noului model de afaceri, compania poziționează în centrul activității nevoile clienților, adresate specific pe segmentele Retail, Bancassurance și Corporate & Affinity, oferind produse și servicii relevante, accesibile și inovatoare, la nivelul celor mai înalte standarde de calitate.