Universitatea din Bucureşti: S-au înscris 21.000 de candidaţi; în medie sunt 4,6 candidaţi pe un loc bugetat

Aproximativ 21.000 de candidaţi s-au înscris la programele de studii universitare de licenţă ale Universităţii din Bucureşti, înregistrându-se o medie de 4,6 candidaţi pe un loc finanţat de la bugetul de stat, a informat, miercuri, unitatea de învăţământ.
Economica.net - mie, 26 iul. 2017, 13:59
Universitatea din Bucureşti: S-au înscris 21.000 de candidaţi; în medie sunt 4,6 candidaţi pe un loc bugetat

Înscrierile pentru sesiunea din iulie a admiterii la toate cele 19 facultăţi din cadrul univeristăţii s-au încheiat miercuri.

În urma opţiunilor absolvenţilor de Bacalaureat, facultăţile au raportat 20.812 de candidaţi înscrişi la studii universitare de licenţă.

La Facultatea de Administraţie şi Afaceri sunt 7,5 candidaţi/loc, cele mai căutate specializări fiind: Administrarea Afacerilor (10,1 candidaţi/loc), Marketing (7,3 candidaţi/loc), Business Administration (7,2 candidaţi/loc).

La Facultatea de Biologie sunt 4,1 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Biochimie (5,6 candidaţi/loc), Biologie (4,8 candidaţi/loc).

Pentru Facultatea de Chimie vor concura 2,6 candidaţi/loc, cele mai căutate specializări fiind: Chimie medicală (7,1 candidaţi/loc) şi Chimie farmaceutică (3,3 candidaţi/loc).

La Facultatea de Drept sunt 4,5 candidaţi/loc, la cea de Fizică – 1,4 candidaţi/loc, la Filosofie – 1 candidat/loc.

La Geografie – 6,9 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Geografia Turismului (8,3 candidaţi/loc), Hidrologie-Meteorologie (8 candidaţi/loc), Planificare teritorială (7,9 candidaţi/loc), Geografie (7,7 candidaţi/loc), Cartografie (7,3 candidaţi/loc). Absolvenţii de liceu nu s-au înghesuit la Facultatea de Geologie şi Geofizică, unde este e un candidat pe loc.

În schimb, la Facultatea de Istorie sunt 4,2 candidaţi/loc, cei mai mulţi la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (7,1 candidaţi/loc) şi Istorie (3,1 candidaţi/loc).

La Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării sunt 6,5 candidaţi/loc, tinerii preferând specializări ca Publicitate (10,3 candidaţi/loc), Jurnalism (5,9 candidaţi/loc), Comunicare şi Relaţii Publice (5,3 candidaţi/loc).

La Facultatea de Litere s-au înscris 2,7 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări: Limba şi Literatura Română – Limbă şi Literatură Modernă (4 candidaţi/loc), Comunicare şi Relaţii Publice (3 candidaţi/loc).

Concurenţă mare este la Facultatea de Limbi Străine, unde sunt 7,9 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări: Limbi Moderne Aplicate (71,7 candidaţi/loc), Limbă şi Literatură Portugheză (24,4 candidaţi/loc), Limbă şi Literatură Italiană (22,6 candidaţi/loc), Limbă şi Literatură Rusă (16,6 candidaţi/loc), Studii Americane (11,9 candidaţi/loc).

Şi la Facultatea de Matematică şi Informatică s-au înscris mulţi: 7,2 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Calculatoare şi tehnologia informaţiei (17,3 candidaţi/loc), Informatică (4,8 candidaţi/loc).

La Facultatea de Psihologie şi ştiinţele Educaţiei sunt 4,2 candidaţi/loc, cele mai căutate specializări au fost: Psihologie (8,4 candidaţi/loc), Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (3,6 candidaţi/loc).

Potrivit Universităţii din Bucureşti, la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială s-au înscris 4,5 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Resurse Umane (9,4 candidaţi/loc), Sociologie (3,9 candidaţi/loc), Asistenţă Socială (3,8 candidaţi/loc).

De asemenea, la Facultatea de Ştiinţe Politice sunt 2,2 candidaţi/loc, cei mai mulţi la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene în limba engleză (3,5 candidaţi/loc), Studii de Securitate (3 candidaţi/loc).

La Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ – un candidat pe un loc, la fel şi la Facultatea de Teologie Baptistă şi la Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

Fiecare facultate a decis asupra propriei modalităţi de admitere la studii universitare de licenţă: examen, media de la bacalaureat, media de la bacalaureat şi eseu motivaţional şi formulă mixtă, mai informează Universitatea din Bucureşti.

Rezultatele vor fi afişate sâmbătă, 29 iulie.

Pentru admiterea din acest an, Universitatea din Bucureşti a oferit candidaţilor cazare gratuită în căminele proprii, 167 de candidaţi şi 28 de însoţitori au optat pentru un loc în căminele UNIBUC.

A doua sesiune de admitere la facultăţile UNIBUC va fi organizată în perioada 1 – 20 septembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Austria vrea să cumpere 12 avioane de vânătoare M-346 FA, produse de compania italiană Leonardo
Austria vrea să cumpere 12 avioane de vânătoare M-346 FA, produse de compania italiană Leonardo
Austria intenţionează să cumpere 12 avioane de vânătoare M-346 FA, de producţie italiană, pentru a înlocui avioanele suedeze Saab 105 retrase la finalul lui 2020, a informat sâmbătă......
Ministrul german de Externe Annalena Baerbock cere sancțiuni suplimentare împotriva Moscovei, ca urmare a avarierii unor cabluri submarine de către flota fantomă rusă
Ministrul german de Externe Annalena Baerbock cere sancțiuni suplimentare împotriva Moscovei, ca urmare a avarierii unor ...
Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a atras atenţia asupra aşa-numitei ''flote fantomă'' a Rusiei şi i-a cerut ...
UNICEF: Un număr record de copii trăiesc în zone de conflict
UNICEF: Un număr record de copii trăiesc în zone de conflict
Fondul Naţiunilor Unite pentru copii (UNICEF) a anunţat sâmbătă că în zonele de conflict din întreaga lume trăiesc ...
Comisia Europeană a adoptat standardul pentru modelul unic de încărcător pentru telefoane și tablete
Comisia Europeană a adoptat standardul pentru modelul unic de încărcător pentru telefoane și tablete
Comisia Europeană a anunțat astăzi, pe pagina sa oficială de Facebook, că a adoptat standardul comun pentru încărcarea ...