POLI JOBS este singura ofertă românească de acest tip, în sensul în care tinerii care intră la universitate, în urma examenului de admitere, precum şi studenţii de anul doi vor fi preluaţi în baza de date a agenţiei de plasare a forţei de muncă, precizează sursa citată.
‘Începând cu anul trei, când intră în perioada de practică prelungită la companii, universitatea, pe baza parteneriatelor pe care le are cu peste 2.000 de companii, le va oferi tinerilor un loc de muncă’ – a declarat rectorul UPB, Mihnea Costoiu, citat în comunicat.
Costoiu precizează că plasarea se va face în funcţie de nivelul de calificare al absolvenţilor, de specializarea acestora şi de ofertele disponibile.
‘În funcţie de nivelul de calificare pe care îl are absolventul – media la finalul anilor de studiu, de specializare şi de ofertele de muncă pe care le au companiile, o să le oferim cel puţin un loc de muncă. Spun cel puţin unul pentru că, de obicei, există mai multe oferte’, a arătat rectorul UPB.
Potrivit lui Costoiu, prin intermediul agenţiei POLI JOBS vor fi angajaţi, anual, 3.000 de studenţi.
‘Suntem în acest moment capabili, pe baza parteneriatelor încheiate cu companiile şi pe baza experienţei acumulate în perioada de practică, să oferim această oportunitate. Toţi studenţii universităţii fac practică la finalul anului trei într-o companie care are încheiat un acord cu universitatea. Deja avem de nouă ani această experienţă’, a adăugat Mihnea Costoiu.
El a susţinut că, anual, 90% dintre absolvenţii UPB se angajează imediat după ce finalizează studiile, iar mulţi dintre absolvenţii de automatică şi electronică se angajează încă din timpul facultăţii. În prezent, instituţia de învăţământ superior are peste 10.000 de cereri de locuri de muncă de la companii, a precizat Costoiu, potrivit sursei citate.