Astfel în acest moment compania foloseşte tehnologia EURODOCSIS 3.0 care combină cablul coaxial cu fibra optică, iar reţeaua suportă o bandă dedicată doar pentru internet de 1Gbps, iar potrivit reprezentanţilor companiei următorul salt se va face cât de curând.
UPC România oferă cea mai mare viteză de donwload la internet, iar investiţiile din ultimii ani se văd în reducerea pierderilor din ultimii ani când acestea depăşiseră cu mult cifra de afaceri.
Astfel în 2010 UPC a realizat afaceri de 112 milioane de euro iar pierderea se ridica la 156 de milioane de euro, în 2011 a realizat afaceri de 103.4 milioane de euro, iar pierderea s-a ridicat la 73.5 milioane de euro, iar anul trecut compania a reuşit performanţa să reducă pierderile cu mai mult de 100 de milioane de euro faţă de nivelul de acum 3 ani realizând o cifră de afaceri de 99.1 milioane de euro cu o pierdere netă de 52 de milioane.
În acest moment fiecare client UPC România care beneficiază de servicii digitale beneficiază de o bandă de 4.9 Gbps, dedicată serviciilor de internet, televiziune şi telefonie.
Compania vrea ca până în 2015 să migreze toţi clienţii la internet la serviciile Fiber cu o viteză minimă de donload de 60 de Mbps. În perioada aprilie-august cel mai achiziţionat abonament la internet din portofoliul de către bucureşteni a fost cel care oferă o viteză la internet de 120 Mbps.
UPC România va continua să extindă reţeaua, investind in infrastructură, postrivit Severinei Pascu, CEO-ul companiei, aproximativ 30 de milioane de euro anual.
Estimările privind abonamentul care oferă o viteză de 200 de Mbps, disponibilă în București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Ploiești, Timișoara și Sibiu, reprezentanţii UPC România se aşteaptă ca un procent de 7 – 10% dintre abonaţii noi şi actuali ai serviciilor Fiber vor trece la noua ofertă.
În ciuda vitezelor ridicate pentru download, UPC România rămâne deficitară la viteza de upload care se menţine de la 6 Mbps, dar potrivit acestora se lucreaza la creşterea acesteia.