Pentru 2021, UrbanAir anunţă dezvoltarea aplicaţiei prin integrarea unei modalităţi mai facile şi eficiente de utilizare a serviciilor de car sharing cu un cont unic de acces.
„UrbanAir este singura aplicaţie disponibilă pe piaţa din România şi internaţională, care integrează toate serviciile de tip sharing. Utilizatorii pot vedea uşor care este cel mai apropiat vehicul şi îşi pot planifica toate cursele dintr-o singură aplicaţie, câştigând timp. Într-un oraş tot mai aglomerat, folosirea multimodală a opţiunilor de mobilitate poate face deplasarea mai rapidă şi ieftină, iar maşina personală nu mai este necesară.”, se menţionează în comunicat.
Potrivit sursei citate, platforma a fost anunţată oficial în mai 2020, iar acum primeşte o actualizare majoră prin introducerea unei modalităţi mai facile şi intuitive pentru a folosi serviciul.
Totodată, UrbanAir introduce, în premieră pentru piaţa locală şi nu numai, posibilitatea de a folosi servicii de tip sharing de la mai mulţi furnizori, având un singur cont UrbanAir.
Astfel, odată cu actualizarea aplicaţiei, utilizatorii din România pot conduce toate maşinile de la Pony şi Teleport şi au nevoie doar de crearea unui cont UrbanAir, având la dispoziţie mai multe maşini într-un singur loc şi, totodată, mai uşor de folosit. În acest mod, toate soluţiile de car sharing puse la un loc devin o alternativă viabilă şi reală în ceea ce priveşte maşina personală.
Aplicaţia integrează, însă, numeroase alte servicii, atât în România, cât şi în alte ţări, pe care le pot folosi în mod similar cu un cont unic sau cu conturile conectate disponibile la furnizorii parteneri.
„UrbanAir vine în sprijinul conceptului de Smart City sustenabil, în linie cu iniţiativele Primăriei de dezvoltare a infrastructurii de mobilitate alternativă, de reducere a emisiilor CO2 şi cu descurajarea folosirii maşinilor individuale – toate prin promovarea unor alternative mai bune de deplasare urbană”, se mai spune în comunicat.
Totodată, UrbanAir a fost lansată cu noua opţiune de eficientizare a mobilităţii, în versiune public beta, în luna martie, în România şi Israel. Este, totodată, disponibilă în alte 60 de oraşe mari din lume, cu suport pentru 150 de furnizori. Aplicaţia este disponibilă pe iPhone, Android şi App Gallery pentru telefoanele Huawei.
„De fiecare dată când vorbim de un oraş smart nu putem ignora una dintre cele mai mari nevoi: mobilitatea. Tocmai de aceea, odată cu UrbanAir, noi am pornit de la o viziune dorită de noi toţi: #UnOrasPentruOameni. Suntem încrezători că într-un viitor nu foarte îndepărtat gradul de utilizare a maşinilor personale în centrele urbane va scădea considerabil şi va fi înlocuit de un mix de soluţii de mobilitate publică şi privată. Cum ar arăta Bucureştiul, de exemplu, dacă nu am mai deţine maşini personale? Impactul asupra sănătăţii şi veniturilor noastre ar fi imens şi imediat sesizabil. Ne bucurăm deja de sprijinul partenerilor din mediul privat şi avem nevoie de deschidere, înţelegere şi suport din partea primăriilor şi guvernelor pentru a oferi tuturor cetăţenilor sprijin şi infrastructură pentru folosirea soluţiilor de mobilitate sustenabilă”, a declarat Mihai Rotaru, fondator UrbanAir.