USL ameninţă cu o nouă moţiune de cenzură

Economica.net
09 01. 2012

„Suntem în schema aproape automată pe care o cunoaşteţi: dacă şi pe această lege Guvernul va face angajare de răspundere, probabil că vom face încă o dată şi noi moţiune de cenzură. Nu mai avem Parlament, avem acest mod al angajării de răspundere şi moţiunea de cenzură”, a spus Antonescu, potrivit Mediafax.

El a precizat că secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre proiectul de Lege al Sănătăţii în mod „clar şi subiectiv”, arătând că toţi care guvernează şi vor guverna România pot lua exemplu de la acesta.

„Despre noua lege a Sănătăţii a vorbit foarte clar, foarte sugestiv, un om pe care cred că îl respectăm cu toţii pentru profesionalismul şi integritatea lui, Raed Arafat. N-aş adăuga nimi. Eu cred că toţi cei care guvernează şi vor guverna România pot lua de la Raed Arafat, nu de la Traian Băsescu, exemplu din toate punctele de vedere şi e foarte sugestiv faptul că, în guvernele României, acest om a dovedit mult devotament şi la urma urmelor mult patriotism în această ţară”, a spus Antonescu.

Proiectul noii Legi a sănătăţii a fost pus, în 28 decembrie 2011, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, casele de asigurări de sănătate private şi posibilitatea spitalelor de a se organiza ca unităţi cu statut de fundaţie sau chiar de societate comercială fiind printre principalele modificări. Proiectul va fi în dezbatere publică până în 28 ianuarie 2012.

Preşedintele Traian Băsescu declara recent că noua Lege a sănătăţii, care modifică din temelii sistemul de sănătate, nu poate fi implementată de la începutul anului viitor sau de la mijlocul anului.

„Ea trebuie dezbătută o lună, două, trei, cât o fi nevoie până obţine o masă critică de susţinători, trecută prin Parlament într-o formă sau alta – prin asumare sau prin dezbatere în cele două Camere – şi trebuie lăsat un timp pentru începerea implementării ei”, spunea Traian Băsescu.

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a solicitat PDL şi UDMR să renunţe la ideea asumării răspunderii pe Legea sănătăţii, el menţionând că este necesar un consens politic pentru un astfel de proiect, concretizat într-un pact, şi arătând că, în caz contrar, PSD ar iniţia o moţiune de cenzură.