Proiectul oțelăriei de 900 de milioane de euro din România: Ussuri Capital lansează prima rundă de finanțare

Ussuri Capital Partners (UPC), o companie cu sediul în Turcia și condusă de ucraineanul Roman Kurashev, a anunțat în primăvara acestui an că are în plan construcția unei oțelării de 900 de milioane de euro în România. Compania a anunțat că lansează prima rundă de finanțare, prin care dorește să strângă 60 de milioane de euro pentru prima fază de construcție a oțelăriei.
Andrada Ghira - joi, 26 sept. 2024, 18:22
Proiectul oțelăriei de 900 de milioane de euro din România: Ussuri Capital lansează prima rundă de finanțare

Ussuri Capital a intrat oficial în procesul de atragere a unei finanțări de 60 de milioane de euro pentru a finanța prima fază de construcție a unei oțelării în România. Compania are nevoie pentru prima fază de 160 de milioane de euro. Economica.net a relatat în primăvara acestui an de intenția companiei de a construi o nouă fabrică pe plan local. Compania este înregistrată în Turcia și condusă de ucraineanul Roman Kurashev, care a co-fondat grupului Kovlar (2016-2022) care este cel mai mare furnizor ucrainean de soluții de protecție împotriva incendiilor.

Fondurile pe care Ussuri vrea să le strângă vor fi folosite pentru achiziția terenului, proiectare, achiziția de echipament și construcția principalei unități de producție. Economica.net a cerut companiei mai multe detalii, pe care le vom publica când ne vor fi transmise.

Investițiile în prima fază sunt pentru instalarea unei linii de decapare, cu o capacitate de 400 de kilotone/an, a unei linii de laminare la rece cu o capacitate de 250 de kilotone/an, o linie de galvanizare la cald cu o capacitate de 250 de kilotone/an și a unei linii de acoperire cu culoare cu o capacitate de 130 de kilotone/an.

Anterior, compania a comunicat că prima fază a fabricii ar urma să fie funcțională în perioada 2027-2030.

Compania estimează că veniturile din operațiuni vor ajunge la 324 de milioane de euro și la un EBTIDA de 38 de milioane de euro în primii doi ani din momentul punerii în funcțiune a producției.

„Compania noastră se află într-un moment interesant, iar această rundă de finanțare este un pas cheie în alimentarea următoarei faze de creștere. Căutăm să colaborăm cu investitori care aceeași viziune cu a noastră și care sunt dornici să facă parte din tranziția către verde a acestei industrii în Europa”, spune Roman Kurashev, managing director al Ussuri Capital.

În cea de-a doua fază a investiției, estimată la 700-800 de milioane de euro, este prevăzută și instalarea unui cuptor cu arc electric, cu o capacitate de 1,2 milioane de tone de oțel pe an și o linie de turnare continuă a benzilor cu o capacitate de 1,2 milioane de tone /an de bobine laminate la cald. În procesul de producție vor fi folosite și deșeuri locale.

Ussuri Capital este un vehicul investițional creat pentru dezvoltarea de proiecte greenfield care vizează producția de bobine de oțel de înaltă calitate. Compania a fost fondată în 2023 și se prezintă ca fiind o firmă de investiții axată pe dezvoltarea de proiecte în industria siderurgică.

 

Te-ar mai putea interesa și
Rolul crucial ale gazelor naturale în dezvoltarea industriei depinde de stabilitatea reglementării
Rolul crucial ale gazelor naturale în dezvoltarea industriei depinde de stabilitatea reglementării
România are nevoie stringentă de creșterea capacității sale instituționale pentru a putea facilita și administra punerea în aplicare a unei multitudini de regulamente și reglementări......
Dedesubturile integrării Cora în Carrefour. Manager: A fost principala investiție pentru Carrefour România în 2024 și va fi și în 2025
Dedesubturile integrării Cora în Carrefour. Manager: A fost principala investiție pentru Carrefour România în 2024 și ...
Cu toate cele 10 foste Cora având deja bannerul Carrefour, retailerul francez mai are încă două unități de remodelat, ...
Bogdan Hossu, Cartel Alfa: Reducerea deficitului exclusiv prin tăieri de cheltuieli publice este periculoasă
Bogdan Hossu, Cartel Alfa: Reducerea deficitului exclusiv prin tăieri de cheltuieli publice este periculoasă
Reducerea deficitului fiscal exclusiv prin tăieri de cheltuieli publice reprezintă o măsură extrem de periculoasă, care ...
Hidroelectrica, cea mai reclamată companie din energie, anul trecut
Hidroelectrica, cea mai reclamată companie din energie, anul trecut
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România și furnizor pentru mai mult de jumătate de ...