Valea Oltului, închisă. Ziua 4: Peste 2.500 de copaci tăiați, peste 5.500 de metri liniari eliberați

11 07. 2024
valea oltului3

„Până la acest moment au fost realizate mai multe străpungeri prin pădurea de pe versant în cele 8 puncte de lucru. În zilele următoare vor continua activitățile pentru degajarea terenului necesar realizării investigațiilor geo-tehnice dar și cele pentru eliberarea amplasamentului viitorului sector de autostradă din proximitatea DN7”, transmite CNAIR pe pagina proprie de Facebook.

Reprezentanții CNAIR subliniază că lucrările desfășurate în această zonă reprezintă risc de căderi de material lemnos, stânci și pământ, motiv pentru care a fost absolut necesară restricția totală a circulației pe timpul zilei pe un sector al DN7, Valea Oltului.

„Au fost tăiați până acum peste 2.500 de copaci. Iar ca avans s-au defrișat până acum peste 5.500 de ml pentru a asigura accesul la zonele mai mari de defrișare. Zonele astea care urmează să fie defrișate pe marginile traseelor care se fac acum în pădure sunt pe de o parte pentru studiile de teren iar pe de altă parte pentru amplasamentul propriu – zis al autostrăzii.

Deci operațiunile din luna asta nu se limitează doar la asigurarea drumurilor prin pădure ci sunt mult mai ample. Iar toate activitățile realizate acum duc la căderi de copaci și pietre pe DN7, motiv pentru care nu se pot face cu circulația deschisă”, au spus pentru ECONOMICA.NET surse de la fața locului cu privire la progresul defrișării versanului de pe Valea Oltului.

Cu o zi în urmă, CNAIR anunța că fuseseră eliberați 2.725 ml din cei 6.245 ml necesari drumurilor de acces la zonele în care vor fi realizate studiile de teren și că fuseseră tăiați 2.000 de arbori din 20.000 vizați.

Valea Oltului, închisă timp de o lună

În lungime de aproximativ 8 km, sectorul DN7, Valea Oltului, cuprins între Boița și Lazaret este închis zilnic între orele 6.00 și 20.00 în perioada 08 iulie – 09 august.

În acest interval de timp constructorul secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu – Pitești trebuie să defrișeze aproximativ 10 ha de pădure aflată în zonele critice și să asigure traseele necesare proiectării și execuției. Lucrările vor fi reluate mâine la ora 6.00.