Valentin Vişoiu, proprietarul Conarg, revine pe piaţa rezidenţială bucureşteană cu proiectul Quadra Trees cu 281 de apartamente

Conarg Real Estate, companie de dezvoltare imobiliară din Pitești, controlată de omul de afaceri Valentin Vișoiu, a primit aprobarea Primăriei Municipiului București pentru dezvoltarea unui proiectului rezidențial Quadra Trees, care va include 7 blocuri de 5 și 6 etaje. Proiectul, amplasat aproape de granița dintre Sectoarele 5 și 6, pe strada Drumul Cooperativei, va avea 281 de apartamente. Compania a a mai dezvoltat proiectele Răsărit de Soare din Titan, cu 988 de apartamente și Quadra 1 și 2 din Politehnică, cu 343 și, respectiv, 850 de apartamente.
Răzvan Zamfir - lun, 09 nov. 2020, 19:51
Valentin Vişoiu, proprietarul Conarg, revine pe piaţa rezidenţială bucureşteană cu proiectul Quadra Trees cu 281 de apartamente

Proiectul iniţiat de Conarg Real Estate va avea, conform documentelor cercetate de Economica.net, un POT maxim de 30% şi un CUT maxim de 2,4, maximum 30 de metri înălţime, aproximativ 500 de locuri de parcare subterane şi supraterane, iar circa 25% din terenul de 15.000 mp va fi spaţiu verde.

De asemenea, Conarg va trece în spaţiul public un teren de 2.700 mp pentru lărgirea străzii Drumul Cooperativei.

În iunie 2020, One United Properties a cumpărat cu circa 15 milioane de euro clădirea de birouri Office1 construită de Conarg, compania controlată de Valentin Vişoiu, în zona Aviaţiei din Capitală. Numele clădirii a fost schimbat din Office1 în One Herăstrău Office.

Citește și: Joe Biden a câştigat alegerile prezidențiale din Statele Unite

Acum trei ani, Valentin Vișoiu s-a asociat cu Dan Șucu, magnatul mobilei, și proprietarul Mobexpert, și a demarat dezvoltarea Arcadia Apartments Domenii din zona Domenii, proiect rezidențial cu 3 faze de dezvoltare, prima faza – blocul 1 – fiind deja finalizată și pusa la dispoziția beneficiarilor, faza doi este și ea in cea mai mare parte finalizată prin blocurile 2 si 3, în martie 2020 fiind finalizat blocul 4. Faza a treia de dezvoltare va incepe în în această perioadă și va include atât clădiri de apartamente cât și spații comerciale.

Proiectul rezidențial dezvoltat de cei doi oameni de afaceri va include 800 de apartamente la finalizare.

În 2011, Confident Travel, companie specializată în furnizarea de servicii turistice din Pitești, ai cărei acționari sunt oamenii de afaceri Valentin Visoiu, Denisa Gociu-Dumitru și Virgil Dumitru, a construit un hotel sub brandul Ramada în Pitești.

Hotelul din Pitești cuprinde peste 140 de camere și apartamente, 2 restaurante, o sala pentru evenimente cu peste 600 de locuri și multiple săli de conferințe și facilități de spa și fitness.

Citește și: OUG privind instituirea restricțiilor care intră în vigoare luni, publicată în Monitorul Oficial

Conarg, companie de construcţii controlată de omul de afaceri Valentin Vişoiu, a avut afaceri în stagnare anul trecut de 131 de mi­lioane de lei, potrivit date­lor publicate de Mi­nisterul de Finanţe. Profitul raportat a fost de 1,8 milioane de lei, de peste trei ori mai mic decât cu un an în urmă. Conarg a avut în 2019 un număr mediu de 116 angajaţi.

Criza începută în 2007-2008 l-a determinat pe omul de afaceri să caute și alte debușeuri pentru investiții și acesta a ales energia. Astfel, Vișoiu a finalizat în 2013 două parcuri fotovoltaice şi un proiect de microhidrocentrale, în care a investit, împreună cu partenerii săi, peste 41 milioane de euro.

În 2012, Vişoiu cumpăra un SRL-D pornit de un tânăr om de  afaceri, care avea în vedere dezvoltarea unui parc solar în comuna argeşeană Căteasca. Vişoiu a reuşit să pună în practică proiectul preluat, rezultând un parc fotovoltaic cu o putere de 4,15 MWp în care s-au investit 5,8 milioane de euro. Al doilea parc solar a fost dezvoltat în comuna Bradu, în apropierea rafinăriei Arpechim. Proiectul, cu o putere instalată de 6,07 MWp a necesitat o investiţie de 7,5 milioane de euro.

De departe cea mai importantă investiţie o reprezintă seria de zece microhidrocentrale amplasate pe râurile Capra, Buda şi Otic, cu o putere totală instalată de 13,6 MW. Controversatul proiect a fost pus în funcţiune la sfârşitul lui 2013 şi este susţinut, în părţi egale, de Vişoiu şi partenerul său Gheorghe Badea.

În fine, omul de afaceri a fost condamnat, în primă instanță, în februarie 2020, la 7 ani şi 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în dosarul Publitrans. De asemenea, ANRP a introdus acțiune în fața instanței civile și solicită despăgubiri de 375 milioane de lei, aproape 78 de milioane de euro, de la Valentin Vișoiu, Florin Șerban Barbu și Gheorghe Adrian Manole.

Acțiunea Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților îi vizează și pe fostul secretar de stat în Ministerul Justiției și ex-vicepreședinte ANRP, Theodor Cătălin Nicolescu, aflat în pușcărie, fiind condamnat la 8 ani de închisoare și pe expertul evaluator, Alexandru-Florin Hanu, condamnat la 3 ani de detenție efectivă, ambii pentru luare de mită în dosarul ANRP în care a fost achitat fostul șef al ANI, Horia Georgescu, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Te-ar mai putea interesa și
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit în sus produsul intern brut (PIB) din 2023 cu 2,7%, până la 129,4 mii de miliarde de yuani (17,73 mii de miliarde de dolari), a declarat joi un înalt oficial din statistică,......
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Un cartier din România are o ofertă generoasă pentru cei care sunt în căutarea unui apartament de închiriat. Aflată ...
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, costuri mai mari (retrospectivă 2024)
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, ...
Sectorul auto european s-a confruntat cu numeroase probleme în 2024, începând cu scăderea vânzărilor din cauza cererii ...
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia a atacat miercuri sistemul energetic al Ucrainei și unele orașe cu rachete de croazieră și rachete balistice plus ...