În plus, industria media se va caracteriza, în cursul acestui an, prin inovaţie şi promovarea de noi tehnologii, iar televiziunea va rămâne, în continuare, în preferinţele consumatorilor, 95% dintre aceştia exprimându-şi intenţia de urmări programele TV în direct sau la cel mult o zi de la difuzare.
Astfel, realizatorii cercetării consideră că în industria media, inovaţia şi tradiţia coexistă, în condiţiile în care o parte dintre canalele tradiţionale se menţin în topul preferinţelor consumatorilor, în timp ce noile tehnologii câştigă teren şi îşi majorează rata de acoperire.
‘Tendinţele actuale din industria media sugerează că temerile privind consecinţele mobilităţii au fost, într-o oarecare măsură, nejustificate. Consumatorii apreciază, în continuare, televiziunea, care s-a adaptat bine la tehnologiile aferente Internetului. Raportul nostru arată că 95% dintre programele TV vizionate în 2012 vor fi urmărite în direct sau la maximum o zi de la difuzare’, explică Ahmed Hassan, managing partner Deloitte Balcani şi liderul echipei specializate în industriile TMT.
Acesta a adăugat că televiziunea se mută pe dispozitive manuale sofisticate, uşor de manevrat în mişcare, iar posesorii de telefoane smart sau tablete vor avea posibilitatea să urmărească cinci miliarde de ore de conţinut TV, în acest an.
Potrivit raportului, brandingul online este anticipat să crească cu 50%, în 2012, la 20 de miliarde de dolari, în contextul unui volum de vânzări a tabletelor şi telefoanelor inteligente, estimat la 500 milioane de unităţi până la sfârşitul anului.
Previziunile TMT din acest an au la bază discuţii cu companii cliente ale firmelor membre Deloitte, contribuţii ale celor 7.000 de parteneri şi manageri specializaţi în industriile de profil, opinii ale analiştilor şi interviuri cu executivi de top din întreaga lume.
Deloitte este membră a Deloitte Touche Tohmatsu Limited este o companie cu răspundere limitată, cu sediul în Marea Britanie.
Compania furnizează servicii clienţilor din sectorul public şi privat în domenii profesionale, precum: audit, taxe, consultanţă şi consultanţă financiară.
Prin intermediul reţelei sale globale de firme membre, care activează în peste 150 de ţări, Deloitte pune la dispoziţia clienţilor săi resursele internaţionale, iar prin intermediul celor 182.000 de consultanţi de specialitate în întreaga lume se promovează un standard de excelenţă.