Potrivit datelor prezentate de acesta, valoarea despăgubirilor plătite pentru vătămări corporale pe segmentul RCA a urcat cu 24% între 2013 şi 2014. În acest context, Vrignaud a atras atenţia asupra faptului că valoarea despăgubirilor plătite pentru vătămări pe segmentul RCA cresc alarmant de la an la an, iar costurile suplimentare generate de absenţa unui sistem predictibil sunt transferate asiguraţilor. Remi Vrignaud a precizat că România se confruntă cu un vid legislativ în domeniul daunelor morale.
Preşedintele UNSAR a subliniat că anul 2015 a fost marcat de prejudicii de reputaţie pentru industria de asigurări din România, menţionând falimentul unui mare jucător de pe piaţa locală, derularea programului de evaluare a activelor şi pasivelor societăţilor de asigurare de către ASF – testele de stres, protestele transportatorilor cu privire la creşterea preţului RCA, dar şi creşterea neîncrederii clienţilor în sistemul asigurărilor.
Remi Vrignaud a remarcat că o evoluţie bună a fost înregistrată de piaţa de asigurări de viaţă, iar volumul primelor brute subscrise ar putea urca de la 105,3 de milioane de lei în 2015 la aproape 250 de milioane de lei în 2019.
La rândul său, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Marius Vorniceanu, a declarat se aşteaptă la o creştere a acestei pieţe nu în urma majorării tarifelor, ci datorită unei diversificări a produselor.