SeedBlink a sprijinit startup-urile europene de tehnologie cu 58 de milioane de euro în ultimii trei ani, mobilizând în total o sumă de 150 milioane de euro împreună cu VC-uri și angel investors. Cu ocazia aniversării de trei ani, SeedBlink lansează Raportul Anual care analizează tendințele pieței, a principalilor jucători și a impactului platformei în Europa și la nivelul Europei Centrale și de Est, realizat împreună cu Horvath Consulting.
“Investițiile în start-upurile românești din domeniul tehnologiei cresc de la an la an, ceea ce ne arată că ecosistemul se maturizează. În ciuda scăderii numărului de runde de finanțare, creșterea de 36% a nivelului de fonduri atrase în primele zece luni ale anului reflectă un avans. În același timp, CEE este una dintre regiunile din Europa în care finanțarea cu capital de risc se extinde cel mai rapid. Prognoza pentru 2023 indică faptul că investițiile în regiune vor continua să crească, subliniind potențialul neexploatat al regiunii”, spune Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.
De la lansarea sa în 2020, SeedBlink a finanțat 67 de companii europene de tehnologie, dintre care 49 din România (zece anul acesta). În august 2022, compania a achiziționat Symbid, prima companie de equity crowdfunding din lume, consolidând astfel un portofoliu total de 256 de companii și 67.500 de investitori. Printre cele mai mari runde de investiții din acest an pe SeedBlink se numără Druid, Brio, Finqware din România și start-upuri din regiune precum Alcatraz AI (Bulgaria), Brainhero (Austria), Hunch (Serbia), PD Neurotechnologies (Grecia).
„Credem că SeedBlink oferă un produs excelent care permite individul investitors să beneficieze de valoarea creată de start-upurile tehnologice. Aceste start-upuri se află în prima linie a inovației și pot aduce pe piață noi tehnologii, modele de afaceri și abordări. Având în vedere competențele noastre, ne aflăm într-o poziție puternică pentru a ajuta SeedBlink și comunitatea sa de investitori și așteptăm cu nerăbdare anul 2023”, a declarat Constantin Pelehra, Senior Project Manager la Horváth & Partners Management Consultants.
În 2022, SeedBlink și-a consolidat infrastructura și extins prezența în Europa Centrală și de Est cu birouri în Bulgaria, și Grecia și Benelux (prin achiziția Symbid). În Grecia, SeedBlink a mobilizat 16,8 milioane de euro, în timp ce în Bulgaria suma investițiilor atrase a fost de 2,69 milioane de euro.
Extinderea SeedBlink a venit în contextul în care anul acesta au fost investite peste 100 de miliarde de euro în start-upurile europene de tehnologie pentru al doilea an consecutiv, în ciuda recesiunii, a inflației ridicate și a scăderii numărului de runde.
Profilul investitorilor și al investițiilor SeedBlink:
Cele mai importante tendințe în domeniul investițiilor în Europa:
Cele mai importante tendințe de investiții în CEE:
SeedBlink este o platformă de investiții de risc specializată în tehnologie, care permite investitorilor
individuali să finanțeze start-upuri și scale-upuri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați. Misiunea SeedBlink este de a construi o infrastructură de investiții eficientă in care jucatori diferiti sa colaboreze pentru a finanța companii tehnologice europene inovatoare.