Valoarea totală a despăgubirilor plătite de Omniasig în 2019 a depăşit 413 milioane de lei
Pe segmentul Property, în primul semestru din 2019, una dintre cele mai mari despăgubiri plătite de companie în ultimii ani a fost cea provocată de incendiul de la fabrica de condimente Solina, incident pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de peste 50 milioane lei.
Pe locul al doilea, ca urmare a unui furt dintr-un depozit, se află o despăgubire de peste 1,2 milioane lei. A treia poziţie în topul acestui segment este ocupată de un incendiu izbucnit în subsolul unui combinat, pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de peste 762.000 lei.
Pentru a veni în sprijinul asiguraţilor prin reducerea timpului de instrumentare, precum şi prin simplificarea procesului de constatare a daunelor, Omniasig a introdus, începând cu anul 2018, facilitatea de autoconstatare pentru persoanele juridice, în anumite condiţii.
În topul aferent liniei RCA, primele două cele mai mari despăgubiri, în valoare de 1,1 milioane lei, au fost plătite pentru un accident soldat cu un deces, între două vehicule care au intrat în coliziune în Italia, respectiv pentru un autoturism intrat în coliziune cu un stâlp de metal în România, accident soldat cu un deces şi vătămări corporale. A treia despăgubire, în valoare de peste 860.000 lei, a fost plătită în cazul unui accident în care conducătorul unei autoutilitare a pierdut controlul direcţiei de mers, acroşând un pieton aflat pe marginea drumului, care ulterior a decedat.
„Omniasig investeşte constant în digitalizarea proceselor cu avantaje reale pentru clienţi. În 2018, compania a introdus şi facilitatea de soluţionare, în anumite condiţii, a dosarelor de daună RCA doar în baza fotografiilor şi documentelor trimise de către păgubit prin mijloace de comunicare electronice”, se mai arată în comunicat.
Pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire a fost în valoare de peste 410.000 lei, plătită pentru un accident în care un autotractor a lovit în spate un camion staţionat pe banda de urgenţă. Pe locul al doilea se situează o despăgubire de 376.000 lei pentru un accident petrecut în Franţa, în care remorca încărcată a unui autotractor s-a răsturnat. A treia despăgubire, în valoare de 375.000 lei a fost plătită în cazul unui accident în care, din cauza şoselei îngheţate, şoferul a pierdut controlul asupra camionului şi a ieşit pe partea dreaptă a carosabilului, lovind parapetul de protecţie, gardul şi colţul unei case. Cei mai mulţi dintre asiguraţii din segmentul asigurărilor CASCO aleg să îşi repare autovehiculele avariate în unităţi reparatoare partenere Omniasig.
Omniasig dispune de o reţea de aproximativ 700 de unităţi reparatoare partenere, preponderent cu statut de dealer/concesionar. Avantajul principal al realizării reparaţiilor în cadrul reţelei de unităţi reparatoare partenere este reprezentat de garanţia unei reparaţii de calitate, precum şi de proceduri simplificate, întrucât decontarea costurilor se realizează direct între asigurător şi service, fară implicarea financiară a asiguratului.
Pe segmentul asigurărilor de locuinţe, cea mai mare despăgubire a fost în valoare de 620.000 lei, sumă plătită în urma unui incendiu izbucnit la o mansardă, din cauza coşului de fum. Pe locul al doilea se află o despăgubire plătită pentru o vilă afectată de alunecări de teren şi de deplasarea plăcilor tectonice, despăgubire în valoare de 591.000 lei. A treia despăgubire, în valoare de 440.000 lei, a fost plătită pentru o casă afectată de alunecări de teren.
Clienţii Omniasig au la dispoziţie două proceduri simplificate de instrumentare a daunelor: autoconstatarea şi plata rapidă a daunelor.
Facilitatea de plată rapidă a daunelor fără constatare (în valoare de până la 2.000 lei, pentru anumite riscuri, fără solicitare de documente), se adresează tuturor persoanelor fizice care au o poliţă de asigurare facultativă a locuinţei încheiată la Omniasig, permiţându-le asiguraţilor să îşi poată face reparaţiile în locuinţă în cel mai scurt timp posibil.
De asemenea, în ceea ce priveşte linia asigurărilor de călătorie, ce mai mare despăgubire (64.000 lei) a fost achitată în cazul unei facturi de braţ, în urma unui accident la schi în Austria. Pe a doua poziţie se află o despăgubire în valoare de 63.000 lei, sumă plătită pentru o fractură de picior, pacientul aflându-se în Turcia în momentul producerii leziunii. Pe locul trei se clasează o despăgubire de 56.000 lei pentru o ruptură de ligament încrucişat, ca urmare a unui accident la schi în Austria.