La magazinele deschise de peste un an, vânzările au urcat cu 11,3%, reflectând creşterea în continuare a cotei de piaţă, mai ales pe pieţele cheie din Franţa şi Spania.
„Într-un mediu marcat de incertitudini ridicate şi inflaţie, care se concretizează în Europa, Carrefour demonstrează capacitatea sa de a se adapta şi robusteţea modelului său de afaceri”, a afirmat Alexandre Bompard, preşedintele şi directorul general al grupului francez.
Acesta a adăugat: „Grupul continuă să-şi majoreze cota de piaţă în toate zonele sale geografice cheie, începând cu Franţa. Demonstrăm agilitate, în condiţiile în care consumatorii îşi adaptează din ce în ce mai mult comportamentul la cumpărături la noul mediu inflaţionist”.
De asemenea, Carrefour se aşteaptă acum ca la finalul lui 2022 fluxul de numerar să fie „confortabil peste un miliard de euro”, după ce anterior previzionase „cel puţin un miliard de euro”. La magazinele deschise de peste un an, vânzările în Franţa au urcat cu 6,6%, iar cele din Spania cu 8,7%.
În majoritatea ţărilor dezvoltate, inflaţia a atins un nivel record în ultimele luni, în urma perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, provocate de pandemie, şi a creşterii preţului energiei, după invadarea Ucrainei de către Rusia.
Recent, Carrefour a anunţat că va îngheţa preţurile la 100 dintre produsele sale, pentru a-i ajuta pe francezi să facă faţă creşterii inflaţiei. Decizia Carrefour vine după ce alte mari companii din Franţa au luat măsuri pentru a-i ajuta pe consumatori să facă faţă nivelului record al inflaţiei, în contextul presiunilor Guvernului de la Paris.
Carrefour va îngheţa preţurile până la 1 noiembrie la o varietate de produse, de la alimente la produse sanitare şi îmbrăcăminte.