Vânzările de ciment ale Lafarge în România au scăzut cu 15% în prima jumătate a anului

Vânzările de ciment ale Lafarge în România au scăzut în valoare cu 15% în prima jumătate a anului, din cauza declinului volumelor livrate, în timp ce alte efecte, precum cel al preţurilor şi cel al mixului de produse, au adus un impact pozitiv.
Economica.net - vin, 26 iul. 2013, 12:24
Vânzările de ciment ale Lafarge în România au scăzut cu 15% în prima jumătate a anului

Volumul livrărilor de ciment a scăzut cu 17,5% în prima jumătate a anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce categoria „alte efecte” a consemnat un plus de 2,5% , a anunţat, vineri, grupul francez.

În trimestrul al doilea, volumul vânzărilor de ciment ale Lafarge în România a scăzut cu 20%, din cauza cheltuielilor mai reduse cu infrastructura şi a mediului operaţional competitiv, se arată în raportul financiar al producătorului francez de materiale de construcţii.

Lafarge se aşteaptă în acest an ca evoluţia pieţei cimentului din Europa Centrală şi de Est să se situeze între o contracţie de 3% şi stagnare, în timp ce pentru România estimează o scădere de 3-6%.

Vânzările grupului în Europa Centrală şi de Est vânzările au scăzut cu 13% în prima jumătate a anului, de la 561 milioane de euro la 488 milioane de euro.

Volumul vânzărilor de ciment a coborât cu 8%, de la 5,9 milioane de tone la 5,4 milioane de tone, iar cel de agregate cu 13%, de la 9,1 milioane de tone la 7,9 milioane de tone. Pe segmentul vânzărilor de beton, Lafarge a consemnat în regiune o scădere de 12%, de la 700.000 de metri cubi la 600.000 de metri cubi.

La nivel de grup, vânzările din primul semestru au scăzut cu 5%, de la 7,6 miliarde de euro la 7,25 miliarde de euro. Grupul a înregistrat un profit net de 84 milioane de euro în primele şase luni, faţă de o pieredere de 21 milioane de euro în perioada similară a anului anterior.

Lafarge este prezent în România pe segmentul cimentului, cu ponderea cea mai mare în vânzări, dar şi al betoanelor şi agregatelor. Pe piaţa locală principalii concurenţi ai Lafarge sunt HeidelbergCement (Germania) şi Holcim (Elveţia).

Te-ar mai putea interesa și
BMW își trimite mașinile de pe linia de asamblare să se descurce singure în fabrică – VIDEO
BMW își trimite mașinile de pe linia de asamblare să se descurce singure în fabrică – VIDEO
Grupul BMW a obținut certificarea CE pentru deplasarea autonomă a mașinilor în fabrici. La uzinele din Dingolfing și Leipzig modelele BMW și Mini părăsesc singure linia de asamblare....
Vicepreședintele Huawei Europa: Așteptăm o discuție transparentă și sinceră cu Guvernul român. Cu 1.500 de angajați, România este foarte importantă pentru noi
Vicepreședintele Huawei Europa: Așteptăm o discuție transparentă și sinceră cu Guvernul român. Cu 1.500 de angajați, ...
Huawei consideră că România este o țară foarte importantă și dorește să rămână un actor important pe piața locală ...
OMV Petrom vinde un teren în sectorul 1 al Capitalei firmei Optima Asset Management cu peste 2 milioane de euro
OMV Petrom vinde un teren în sectorul 1 al Capitalei firmei Optima Asset Management cu peste 2 milioane de euro
OMV Petrom vinde un teren de aproximativ 7.200 de metri pătraţi, aflat în sectorul 1 din Bucureşti, firmei Optima Asset ...
„Regele eolienelor” a vândut un parc fotovoltaic de 50 MW cu stocare către NEPI Rockastle, cel mai mare proprietar de malluri din România
„Regele eolienelor” a vândut un parc fotovoltaic de 50 MW cu stocare către NEPI Rockastle, cel mai mare proprietar ...
Grupul Monsson a transferat 100% din părțile sociale ale unui parc de 50MW în zona Chișineu-Criș din județul Arad. ...