„Anul acesta sunt foarte populare păpuşile Laadeeda, Bratzillas şi Monster High şi pentru băieţi maşina iDrive cu telecomandă cu senzori de mişcare, puştile cu apă Banzai şi pentru preşcolari povestitorii Oaki Oak şi Roza”, a mai spus Constantinescu.
Printre retaileri de jucării de pe piaţa românească se numără Noriel, Toyplex şi Symk. Principalii competitori ai acestora sunt hipermaketurile, care comercializează produse la preţuri mici, dar şi magazinele online.
Întrebat cum se impune în competiţia cu hipermarketurile, Constantinescu spune că Noriel are şi o gamă proprie de produse şi încearcă să menţină preţurile la un nivel competitiv.
„Avem propriile produse care se găsesc numai în magazinele Noriel şi care sunt foarte apreciate de clienţii noştri. În acelaşi timp luptăm să menţinem preţuri competitive cu toţi concurenţii din piaţă pentru a avea o ofertă atractivă şi organizăm deseori oferte de preţ şi promoţii pentru clienţii fideli, membri ai Clubului Noriel”, a explicat Constantinescu.
El a arătat că reţeaua Noriel cuprinde în prezent 28 de magazine, iar planurile pentru acest an vizează deschiderea a 5-10 unităţi noi, în funcţie de oportunităţile din piaţa imobiliară.
Producătorul şi distribuitorul de jucării Noriel este deţinut de grupul BAF, controlat de fondul de investiţii Balkan Accession Fund. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, în 2011, compania a raportat o cifră de afaceri de 31,4 milioane lei, în creştere cu circa 7% faţă de anul anterior.
Conform firmei de cercetare Euromonitor, piaţa românească de jucării şi jocuri s-a ridicat anul trecut la 629,9 milioane lei (146 milioane euro), în creştere cu 9% faţă de 2011. Cea mai mare cotă de piaţă o au produsele cu preţuri mici şi medii, respectiv între 10 şi 100 lei.