Vânzările de produse dermatocosmetice au crescut cu 25% în al doilea trimestru

Vânzările de produse dermatocosmetice au înregistrat în al doilea trimestru din 2017 o creştere cu 25% faţă de nivelul din primele trei luni ale acestui an, de la 50,9 milioane de lei, la 63,6 milioane de lei, potrivit unui comunicat remis astăzi ECONOMICA.NET de către Asociaţia Română a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, suplimente alimentare şi dispozitive medicale. 
Cristina Şomănescu - mar, 29 aug. 2017, 09:51
Vânzările de produse dermatocosmetice au crescut cu 25% în al doilea trimestru

Piaţa de produse OTC din România, care include medicamentele eliberate fără prescripţie medicală, suplimentele alimentare şi dispozitivele medicale pentru îngrijire personală, a scăzut cu aproximativ 7% în al doilea trimestru din 2017 faţă de primele trei luni ale acestui an, conform datelor Cegedim. Totuşi, vânzările de OTC-uri, aferente celui de-al doilea trimestru al anului, au fost cu 19,4% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dintre categoriile de produse din piaţa de OTC-uri, categoria Lifestyle OTC se află pe primul loc în al doilea trimestru al anului în ceea ce priveşte cota de piaţă, de 23,2%, dar şi nivelul vânzărilor, de 168,7 milioane de lei, conform datelor Cegedim. Aceasta este urmată de categoria produselor cu acţiune în afecţiuni gastrointestinale, cu o cotă de piaţă de 21,1% şi vânzări de 153,1 milioane de lei în al doilea trimestru din 2017.

Cel mai mult au scăzut vânzările produselor pentru răceală, gripă şi alergii.

După ce a trecut sezonul virozelor şi alergiilor, vânzările de produse pentru răceală, gripă şi alergii au scăzut cu 38% în al doilea trimestru din 2017 faţă de primul trimestru al acestui an. 

Asociaţia Română a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, suplimente alimentare şi dispozitive medicale este o organizaţie reprezentativă pentru această piaţă. 
Asociaţia reuneşte producători, importatori şi distribuitori de medicamente fără prescripţie medicală (OTC), suplimente alimentare şi dispozitive medicale pentru îngrijire personală, activi pe piaţa din România: Bayer, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, Johnson & Johnson, Sanofi, Reckitt Benckiser, Pfizer, Prisum, Fildas, Secom, Terapia, Antibiotice, Berlin-Chemie şi WÖRWAG Pharma.

Te-ar mai putea interesa și
Simtel intră și pe piața de furnizare de gaze
Simtel intră și pe piața de furnizare de gaze
Firma de furnizare de energie electrică din cadrul grupului românesc Simtel Team urmează să primească și licența de furnizare de gaze naturale....
Peste 1,6 milioane de europeni riscă să își piardă locul de muncă. În România, falimentele merg pe bandă rulantă
Peste 1,6 milioane de europeni riscă să își piardă locul de muncă. În România, falimentele merg pe bandă rulantă
După ani cu evoluții sub așteptările aferente unor scenarii de bază, avansul numărului insolvențelor din România ...
Şeful UniCredit exclude mutarea sediului central în Germania, în cazul unui acord cu Commerzbank
Şeful UniCredit exclude mutarea sediului central în Germania, în cazul unui acord cu Commerzbank
Directorul general al UniCredit SpA, Andrea Orcel, a exclus mutarea sediului central al băncii în Germania, dacă va achiziţiona ...
Calea ferată Brașov – Predeal: Cum arată traseul montan din cabina „Săgeții Roșii”, cel mai nou tren din România
Calea ferată Brașov – Predeal: Cum arată traseul montan din cabina „Săgeții Roșii”, cel mai nou tren ...
Ștefan Roșeanu, președintele Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF), a postat duminică imagini din cabina celui ...