Vânzările de produse dermatocosmetice au crescut cu 25% în al doilea trimestru

29 08. 2017
farmacisti_26655000

Piaţa de produse OTC din România, care include medicamentele eliberate fără prescripţie medicală, suplimentele alimentare şi dispozitivele medicale pentru îngrijire personală, a scăzut cu aproximativ 7% în al doilea trimestru din 2017 faţă de primele trei luni ale acestui an, conform datelor Cegedim. Totuşi, vânzările de OTC-uri, aferente celui de-al doilea trimestru al anului, au fost cu 19,4% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dintre categoriile de produse din piaţa de OTC-uri, categoria Lifestyle OTC se află pe primul loc în al doilea trimestru al anului în ceea ce priveşte cota de piaţă, de 23,2%, dar şi nivelul vânzărilor, de 168,7 milioane de lei, conform datelor Cegedim. Aceasta este urmată de categoria produselor cu acţiune în afecţiuni gastrointestinale, cu o cotă de piaţă de 21,1% şi vânzări de 153,1 milioane de lei în al doilea trimestru din 2017.

Cel mai mult au scăzut vânzările produselor pentru răceală, gripă şi alergii.

După ce a trecut sezonul virozelor şi alergiilor, vânzările de produse pentru răceală, gripă şi alergii au scăzut cu 38% în al doilea trimestru din 2017 faţă de primul trimestru al acestui an. 

Asociaţia Română a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, suplimente alimentare şi dispozitive medicale este o organizaţie reprezentativă pentru această piaţă. 
Asociaţia reuneşte producători, importatori şi distribuitori de medicamente fără prescripţie medicală (OTC), suplimente alimentare şi dispozitive medicale pentru îngrijire personală, activi pe piaţa din România: Bayer, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, Johnson & Johnson, Sanofi, Reckitt Benckiser, Pfizer, Prisum, Fildas, Secom, Terapia, Antibiotice, Berlin-Chemie şi WÖRWAG Pharma.