Vânzările de software şi servicii digitale de Black Friday din România au crescut cu peste 70% faţă de o zi obişnuită

Vânzările de software şi servicii digitale, în România, cu ocazia Black Friday, au fost mai mari cu 73% decît într-o zi obişnuită din luna noiembrie, în timp ce, de Cyber Monday, majorarea a fost de 79%, relevă o analiză de specialitate, realizată de 2Checkout, scrie Agerpres. 
Economica.net - Dum, 08 dec. 2019, 11:21
Vânzările de software şi servicii digitale de Black Friday din România au crescut cu peste 70% faţă de o zi obişnuită

Datele 2Checkout arată, totodată, că vânzările online globale de software şi servicii digitale au crescut cu 37% în intervalul Black Friday – Cyber Monday (29 noiembrie – 3 decembrie 2019).

În România, ziua în care s-a stabilit recordul de vânzări la software şi servicii online a fost 30 noiembrie, cu un salt de 158% peste media unei zile obişnuite din luna noiembrie.

„Aşa cum era de aşteptat, SUA a fost şi în acest an prima în clasamentul ţărilor unde s-au înregistrat cele mai mari vânzări în perioada evenimentelor de shopping amintite, urmată de Marea Britanie, Franţa, Canada şi Germania. Totuşi, recordul de creştere procentuală a vânzărilor de Black Friday nu s-a înregistrat în Statele Unite (doar 33%), ci în Germania, unde evoluţia vânzărilor de software, SaaS şi servicii online a fost de 51%. Canada, Spania, Italia şi Olanda au urmat în acest clasament, unde vânzările de Black Friday au fost în medie cu 49% mai mari decât într-o zi normală, respectiv cu 48%, 44% şi 42%”, se menţionează în cercetarea celor de la 2Checkout.

Potrivit sursei citate, pe parcursul Cyber Monday (2-3 decembrie), cele mai accentuate creşteri s-au înregistrat în Spania (80%), Italia (77%), Germania (66%), Marea Britanie (63%) şi Canada (57%).

Pe de altă parte, în China s-a observat în acest an o creştere cu 77% a vânzărilor de software şi servicii digitale, şi nu neapărat de Black Friday sau Cyber Monday, ci de Singles Day, cel mai mare eveniment anual de shopping, ce are loc pe 11 noiembrie.

Cele mai căutate aplicaţii şi servicii au fost cele de securitate IT, în toate ţările studiate, urmate de cele audio-video, softuri de dezvoltare web şi aplicaţii utilitare, cu excepţia Statelor Unite unde produsele financiare au ocupat locul al doilea în topul celor mai mari vânzări.

În cazul României, cele mai achiziţionate produse pe durata celor două evenimente cu reduceri au fost aplicaţiile şi serviciile de securitate IT, cele audio-video, softuri de dezvoltare web şi aplicaţii utilitare.

2Checkout este o platformă completă de monetizare pentru companii ce acţionează la nivel global, care le ajută pe acestea să îşi mărească vânzările pe multiple canale şi să îşi majoreze cota de piaţă.

Compania oferă funcţionalităţi pentru plăţile online, administrarea şi facturarea abonamentelor (subscripţiilor), instrumente de marketing, managementul riscului şi compliance.

Te-ar mai putea interesa și
Cum va influența alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA economia europeană și implicit pe cea românească
Cum va influența alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA economia europeană și implicit pe cea românească
Analiștii economici au ajuns la concluzia ca politica lui Donald Trump ar influența creșterea inflației la nivel mondial cu circa 1%, implicit și a inflației României, chiar dacă aici......
Se va scumpi livrarea în 2025? Lucian Baltaru, CEO Sameday: Costurile serviciilor de curierat nu au cum să nu crească. Cel mai mare cost este salariul curierului, combustibilul și mașina
Se va scumpi livrarea în 2025? Lucian Baltaru, CEO Sameday: Costurile serviciilor de curierat nu au cum să nu crească. ...
Costurile de livrare a coletelor se vor scumpi în 2025, pe fondul creșterii salariului minim și a introducerii de noi ...
Ce pericol mai reprezintă Ucraina pentru piața agricolă românească
Ce pericol mai reprezintă Ucraina pentru piața agricolă românească
În septembrie, exporturile de produse agricole ale Ucrainei erau la nivelul lui 2021, iar producțiile de cereale din acest ...
De ce plătesc românii dobânzi aproape duble față de restul europenilor
De ce plătesc românii dobânzi aproape duble față de restul europenilor
Plătim în România rate la creditele bancare cu o medie a dobânzilor anuale efective de aproximativ 6.5%, aproape dublu ...