Vânzările H&M s-au redresat în martie, în urma redeschiderii magazinelor
Al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial a anunţat luni că vânzările nete au scăzut cu 27%, sau cu 21% în monedă locală, la 40,1 miliarde de coroane suedeze (4,72 miliarde de dolari). Analiştii se aşteptau la un declin al vânzărilor de 30% în perioada decembrie 2020 – februarie 2021, primul trimestru fiscal al H&M.
„Evoluţia vânzărilor a fost semnificativ afectată de pandemie, din cauza restricţiilor masive şi a închiderii temporare a peste 1.800 de magazine. De la începutul lunii februarie, o serie de pieţe s-au redeschis gradual, permiţând redeschiderea magazinelor. La 28 februarie rămăseseră aproximativ 1.300 temporar închise”, a precizat într-un comunicat grupul suedez.
Vânzările în monedă locală au crescut cu 10% în prima jumătate a acestei luni, pe fondul redeschiderii magazinelor, inclusiv pe cea mai mare piaţă a companiei, Germania.
La 13 martie, aproximativ 900 din cele aproximativ 5.000 de magazine H&M erau închise din cauza restricţiilor.
În octombrie, H&M anunţa că intenţionează să închidă în 2021 sute de magazine, după ce criza provocată de pandemie a dus la creşterea achiziţiilor online.
În ultimii ani, profitul H&M a scăzut, iar stocurile de haine nevândute au crescut, în condiţiile în care grupul nu a reacţionat suficient de rapid la modificarea cererii şi explozia comerţului electronic.
Grupul suedez are şapte branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Arket şi H&M Home.
Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.