Vânzările mondiale ale PSA Peugeot Citroen au ajuns la 1,547 milioane unităţi, în creştere cu 0,4%, în S1

Economica.net
14 07. 2015
psa_36895300

Peugeot 308 a fost cel mai bine vândut model al mărcii.

Citroen C4 Cactus a înregistrat 90.000 de unităţi vândute, de la lansarea în urmă cu un an, ca şi marca premium DS, care îşi continuă dezvoltarea cu lansarea noului model DS 5.

Grupul îşi consolidează poziţia de lider european în materie de reducere a emisiilor cu o medie de 106,9 g de CO2/km în primele 5 luni ale anului, graţie în special succesului comercial şi performanţei gamei de motorizări pe benzină în 3 cilindri.

În Europa, vânzările grupului au ajuns la 984.000 vehicule, în creştere cu 2,9 % comparativ cu semestrul 1 din 2014.

Vânzările Peugeot au crescut cu 6,7%, în special ca urmare a performanţei excepţionale înregistrate de Peugeot 308, numărul 3 al vânzărilor pe segmentul C (berlină şi break) în Europa şi lider al segmentului în Franţa.

Pe segmentele B-SUV, Peugeot 2008 îşi menţine poziţia a doua în Europa, cu 57% din totalul vânzărilor realizate la cele mai înalte două niveluri de echipare.

Înmatriculările Citroen au crescut cu 2,8 % în prima jumătate, reflectând politica de repoziţionare abordată anul trecut, politica comercială de succes şi reuşita ultimelor noutăţi VP.

Citroen C4 Cactus a înregistrat un număr de 43.000 unităţi vândute. Noul C1 înregistrează 32.000 vânzări pe semestru, adică o creştere de 54 % comparativ cu predecesorul său.

DS înregistrează 40.700 vânzări cu o creştere de 14,8% între primul şi al doilea trimestru din 2015, creştere marcată de lansarea noului DS 5. Marca îşi continuă strategia de poziţionare premium pe termen lung şi lansează ediţia limitată ‘1955’ la toate modelele gamei pentru aniversarea de 60 de ani a DS-ului original.

Primul trimestru din 2015 este, de asemenea, marcat şi de inaugurarea a mai multor DS STORE între care ultimele la Paris, Geneva, Luxembourg şi Milano.

În China şi Asia de Sud-Est, vânzările PSA Peugeot Citroen au ajuns la 368.000 vehicule, în creştere cu 2,2 % faţă de primul semestru din 2014.

Cu 11,1% creştere în China, Peugeot se remarcă pentru al doilea an la rând între mărcile internaţionale care au crescut cel mai mult pe piaţă: modelele 2008 şi 3008 înregistrează o creştere de 34%, noua berlină 408 are un debut excepţional (+68% faţă de vechiul model), susţinut de 308 S lansat în aprilie.

În China, vânzările de unităţi Citroen au scăzut cu 6,7% faţă de primul trimestru din 2014, în special datorită întreruperii versiunilor cu marjă mică inclusiv fostul model C-Elysée, precum şi datorită stagnării segmentului berlinelor tri-corp, pe care Marca înregistra cea mai mare parte a vânzărilor până la lansarea reuşită a SUV-ului C3-XR în Decembrie 2014 (aproape 30.000 unităţi vândute). Citroen C-Elysée rămâne best-seller-ul Mărcii cu peste 46.000 vânzări pe semestru.

DS înregistrează în China, o creştere de 4% a vânzărilor graţie, în special, succesului DS 6. De altfel, marca îşi continuă strategia de dezvoltare a reţelei de distribuţie, acoperind astfel peste 60 de oraşe importante cu peste 84 DS STORE. China reprezintă astăzi 20% din vânzările mondiale ale mărcii.

Africa şi Orientul Mijlociu au reprezentat o pârghie de internaţionalizare rentabilă pentru strategia Back in the Race, arată reprezentanţii Grupului.

Africa şi Orientul Mijlociu reprezintă pieţe istorice pentru Grup, care consolidează în primul trimestru poziţiile puternice pe care acesta le ocupă pe mai multe pieţe. Locul unu în Tunisia, al doilea în Maroc şi al treilea în Algeria.

Peugeot, cu 61.700 vânzări în primul semestru, creşte cu 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2014. Marca profită de revenirea pieţei din Turcia unde câştigă 0,6 puncte cotă de piaţă. În Algeria, Peugeot îşi creşte, de asemenea, cota de piaţă ajungând de la 10,8% la 13% consolidându-şi astfel poziţia ca a treia pe piaţă.

Citroen, cu peste 38.300 vânzări, creşte cu 53% ocupând poziţii bune pe două din cele mai mari pieţe din regiune, Turcia şi Algeria (+1 punct şi +0,5 puncte), graţie în special succesului reupurtat de Citroen C-Elysee, cel mai bine vândut model al mărcii în ambele ţări.

În America Latină şi Eurasia, pieţe aflate în recesiune, Peugeot şi Citroen s-au axat pe creşterea marjelor, concentrându-se pe vehiculele cele mai rentabile şi pe cele fabricate local. În Mexic, vânzările Peugeot au crescut cu 19,6% graţie succesului Peugeot 301 şi Partner, dar şi lansării recente a Peugeot 308.

În India Pacific, vânzările de unităţi Peugeot au crescut puternic, în special în Coreea de Sud (+132%), mai ales prin vânzările de Peugeot 2008. Citroen a înregistrat, de asemenea, o creştere puternică, în special în Japonia, cu un număr al livrărilor în creştere cu 67%, datorită succesului repurtat de Grand C4 Picasso.

‘Cu o valoare a vânzărilor mondiale în creştere cu 3,9%, datorată în special succesului repurtat de 308 şi introducerea tehnologiei «best in class», Marca Peugeot şi-a confirmat puterea de atracţie, denotând în special încrederea în viitor’, arată Maxime Picat, Director General al Mărcii Peugeot

‘Susţinută de succesul ultimelor lansări, Citroen a continuat să-şi consolideze poziţia în prima jumătate a anului, înregistrând o creştere a volumelor în Europa. În China, SUV-ul lansat la sfârşitul lunii decembrie s-a bucurat de un debut excepţional pe piaţă, CITROËN C3-XR a înregistrat, de asemenea, un succes remarcabil. Peste tot în lume, am continuat implementarea strategiei iniţiate anul trecut şi ilustrată în aprilie de conceptul nostru Citroen AIRCROSS. Un concept care demonstrează încă o dată capacitatea noastră de a răsturna codurile pe toate segmentele’, explică Linda Jackson, Directoare Generală a Mărcii Citroen.

Grupul PSA Peugeot Citroen, care reuneşte trei brand-uri renumite, Peugeot, Citroen şi DS, a înregistrat un număr de 3 milioane de vehicule vândute în întreaga lume în 2014.

Grupul îşi confirmă poziţia de lider european în materie de emisii CO2, cu o medie de 110,3 grame de CO2/km în 2014. PSA Peugeot Citroen desfăşoară operaţiuni comerciale în 160 de ţări, participă la diverse activităţi financiare (Banca PSA Finance) şi la fabricarea de echipamente auto (Faurecia).