Vânzările Nestlé din România au crescut cu 21% în primele trei luni ale anului

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, a înregistrat în primul trimestru al anului o creștere organică de 21% în cadrul celor 10 divizii Nestlé, șapte dintre ele având o creștere de două cifre, anunță compania.
Alina Stanciu - mar, 25 apr. 2023, 13:44
Vânzările Nestlé din România au crescut cu 21% în primele trei luni ale anului

Vânzările totale ale producătorului din industria alimentară Nestlé au crescut cu 5,6%, la 23,5 miliarde CHF, potrivit raportului financiar al companiei.  Achizițiile nete au avut un impact pozitiv asupra vânzărilor de 0,3%, schimbul valutar având un impact negativ de 4%. Creșterea organică a ajuns la 9,3%, cu contribuții semnificative la nivelul tuturor zonelor geografice și categoriilor. Pricing-ul de 9,8% a reflectat creșterea semnificativă a costurilor. Creșterea internă reală (RIG) a fost de -0,5%. În ceea ce privește perspectivele pentru întregul an 2023, Nestlé se așteaptă la o creștere organică a vânzărilor între 6% și 8%.

„Nestlé a înregistrat o creștere organică puternică în primul trimestru, deoarece echipele noastre au lucrat cu sârguință pentru a proteja volumul și a asigura un mix rezistent. Eforturile de optimizare a portofoliului și stabilirea responsabilă a prețurilor au contribuit la compensarea presiunilor continue exercitate în ultimii doi ani de inflația costurilor. După un început puternic de an, confirmăm perspectivele noastre pentru întregul an 2023 și rămânem concentrați pe crearea de valoare pentru toate părțile interesate”, a declarat Mark Schneider, Nestlé CEO.

În Europa, creșterea organică a fost de 9,7%, cu pricing de 10,7%. Creșterea internă reală (RIG) a fost negativă, de minus 1,0%. Schimburile valutare au avut un impact negativ asupra vânzărilor de 5,4%, reflectând aprecierea francului elvețian față de euro. Vânzările raportate în Zona Europa au crescut cu 5,4%, la 4,9 miliarde CHF.

Creșterea în zona Europa a fost susținută de pricing, de un impuls susținut al comerțului electronic și de o dezvoltare puternică a vânzărilor pentru canalele aflate în out-of-home. Zona a înregistrat creșteri ale cotei de piață pe segmentul hrană pentru animale de companie, dulciuri și nutriție pentru sugari.

În România, compania a înregistrat o creștere organică de 21% în cadrul celor 10 divizii Nestlé, 7 dintre ele având o creștere de două cifre. „Ne-am continuat proiectele de responsabilitate socială, proiectele educaționale și donațiile către Banca pentru Alimente, unde au ajuns 6,7 tone de produse Nestlé. Ne dorim să continuăm în același ritm, atât în dezvoltarea afacerii cât și pe plan social, pentru a ne bucura împreună de al zecelea an consecutiv de creștere”, declară Silvia Sticlea, Country Manager Nestlé România.

Investiții în ambalaje mai puțin poluante

Din 2019 începând, compania se află pe un trend descendent în ceea ce privește folosirea plasticului virgin și cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră, în condițiile în care afacerea a continuat să crească. Estimările globale arată că într-un an sunt folosite180 de milioane de tone de plastic pentru ambalare. Din acestea, în 2022, Nestlé a folosit 0,9 milioane de tone de plastic pentru ambalare, reprezentând 0,5% din ambalajele din plastic la nivel mondial.

Din 2018, Nestlé și-a redus utilizarea de plastic virgin în ambalaje cu 10,5% și este pe cale să diminueze cu o treime utilizarea plasticului virgin până în 2025. De exemplu, compania a eliminat treptat utilizarea a 4.5 miliarde de paie de plastic pe an și le-a înlocuit cu paie de hârtie la nivel global. În 2022, compania a redus greutatea ambalajului total al produselor cu 200.000 de tone, diminuând în același timp numărul de bucăți cu 14 miliarde. Această restrângere a greutății totale a ambalajului, combinată cu reproiectarea ambalajului, a condus în 2022 la reduceri de 280.000 de tone de gaze cu efect de seră.

La sfârșitul anului 2022, 81,9% din ambalajele din plastic ale companiei la nivel global erau proiectate pentru reciclare. Până în 2025, Nestlé își propune să ajungă la peste 95%. În cele din urmă, Nestlé vizează ambalaje 100% reutilizabile sau reciclabile și un viitor fără deșeuri.

Nestlé este cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume. Este prezentă în 189 de țări din întreaga lume, are peste 300.000 de angajați și peste 2000 de brand-uri în portofoliu.

 

Te-ar mai putea interesa și
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După ce andidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi și a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, Bursa de la București s-a înroșit, toți......
UPDATED Lasconi a trecut în fața lui Ciolacu pe poziția a doua în bătălia pentru turul 2. Avansul crește
UPDATED Lasconi a trecut în fața lui Ciolacu pe poziția a doua în bătălia pentru turul 2. Avansul crește
Elena Lasconi a trecut pe poziția a doua în clasamentul rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale din România
Presa internațională pare șocată de victoria din turul I a lui Călin Georgescu în alegerile prezidențiale
Presa internațională pare șocată de victoria din turul I a lui Călin Georgescu în alegerile prezidențiale
Cum vede presa internațională victoria neașteptată a lui Călin Georgescu în fața rivalilor săi.
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Privatul nu este egalul Statului, susține Dragoș Anastasiu, președintele Rethink, un think tank dedicat transformării ...