Pe piaţa europeană, livrările PSA au scăzut cu 2,5% în 2019, la 3,11 milioane de vehicule, cel mai semnificativ declin, de 6,4%, fiind înregistrat de brandul Opel-Vauxhall.
„În Europa, datorită majorării vânzărilor de vehicule comerciale uşoare, ne-am menţinut poziţia, ajungând la o cotă de piaţă de 16,8%”, se arată în comunicatul companiei franceze.
Vânzările PSA în China au scăzut anul trecut cu 55,4%, la 117.084 vehicule, în timp ce în America Latină declinul a fost de 22,5%, în Orientul Mijlociu şi în Africa înregistrându-se un recul de 43,7%.
Luna trecută, grupul francez PSA şi compania italo-americană Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au anunţat finalizarea acordului de fuziune cu caracter obligatoriu, care va crea al patrulea producător auto global, după Volkswagen, alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi şi Toyota. Entitatea combinată, cu o capitalizare bursieră de aproximativ 50 de miliarde de dolari, va avea vânzări anuale de aproape nouă milioane de vehicule.
Grupul PSA deţine brandurile Peugeot, Citroen şi Opel.
Tranzacţia dintre PSA şi Fiat Chrysler, care trebuie aprobată de autorităţile de reglementare, ar urma să se încheie în următoarele 12-15 luni. Va fi creat un grup cu venituri combinate de aproape 170 de miliarde de euro (190 de miliarde de dolari), iar reducerile anuale de costuri ar urma să se situeze la 3,7 de miliarde de euro (patru miliarde de dolari), fără închiderea vreunei fabrici, ci prin combinarea tehnologiilor, au precizat producătorii auto.
Guvernele de la Paris şi Roma au salutat acordul, dar au cerut asigurări privind protejarea locurilor de muncă.
Dar analiştii se aşteaptă ca fabricile companiilor din Europa, care se întind din Portugalia până în Marea Britanie, să fie atent verificate, în contextul încetinirii vânzărilor auto pe plan global.