Vânzările Unilever, afectate de încetinirea din China şi India

Gigantul din domeniul bunurilor de larg consum Unilever a raportat vânzări trimestriale sub aşteptări, din cauza cererii mai reduse din India şi a încetinirii din China, două dintre cele mai mari pieţe emergente ale companiei, responsabile pentru 60% din afacerile Unilever, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 17 oct. 2019, 16:34
Vânzările Unilever, afectate de încetinirea din China şi India

Directorul general al grupului anglo-olandez, Alan Jope, anunţa la preluarea mandatului, în ianuarie, că unul dintre obiectivele sale va fi majorarea investiţiilor pe pieţele emergente, inclusiv în ţări ca Vietnam şi Bangladesh, unde populaţia creşte rapid şi clasa mijlocie achiziţionează din ce în ce mai multe bunuri de larg consum.

Unilever, care produce supele Knorr, săpunul Dove şi îngheţata Ben & Jerry, a înregistrat anul acesta o creştere de peste 11% a acţiunilor, aproape dublu faţă de avansul indicelui principal FTSE 100 al Bursei de la Londra.

„Pieţele din sud-estul Asiei continuă să înregistreze o creştere bună, în timp ce în India cererea este mai redusă, iar China încetineşte”, se arată în comunicatul Unilever.

Vânzările companiei au crescut cu 2,9% în trimestrul trei din 2019, uşor sub estimările precedente, de 3%.

Cifra de afaceri a fost de 13,3 miliarde de euro, peste nivelul aşteptat de analişti, de 13,24 miliarde de euro. Totuşi, Unilever şi-a menţinut ţinta anuală de a înregistra un avans al vânzărilor de bază de 3-5% şi de a înregistra anul viitor o marjă operaţională de 20%.

Ca parte a procesului de simplificare a structurii, Unilever a decis să-şi restructureze activitatea în trei divizii: produse de înfrumuseţare şi îngrijire personală, produse pentru îngrijirea locuinţei, alimente şi răcoritoare. Primele două vor avea sediul în Londra, iar ultima la Rotterdam.

Unilever a fost înfiinţată în urmă cu 89 de ani, în urma fuziunii dintre un producător olandez de margarină şi un fabricant britanic de săpunuri.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.

Te-ar mai putea interesa și
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) nu ar trebui să rămână......
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și joasaă tensiune
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și ...
Reţele Electrice Muntenia a lansat o licitaţie publică pe platforma SEAP, cu o valoare de peste 445 milioane lei, pentru ...