Varianta indiană a coronavirusului va deveni dominantă în Germania. Jumătate din populație a fost vaccinată cu cel puțin o doză

18 06. 2021
Laboratory Staff At The Pasteur Institute Work On The Coronavirus
LILLE, FRANCE - FEBRUARY 20: Adeline Danneels (L), CNRS technician and Sandrine Belouzard, virologist and researcher, at work in high-level P3 biosafety security laboratory at the Pasteur Institute of Lille on February 20, 2020 in Lille, France. The research institute has sequenced the genome of Coronavirus 2019-nCoV using blood samples taken from the first confirmed French cases of the virus. The institute's scientists will now focus on developing how the virus works, treatments and a possible vaccine. (Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images)

Avertismentul său a fost confirmat de Lothar Wieler, directorul Institutului german de boli infecţioase Robert Koch. ”Întrebarea nu este ”dacă”, ci ”când” varianta Delta va fi dominantă”, a declarat Wieler, estimând că acest lucru s-ar putea întâmpla în toamnă.

”Campania de vaccinare (în Germania) avansează cu paşi rapizi”, a remarcat ministrul Spahn la o conferinţă de presă, precizând că 45,1 milioane de persoane (50,1% din populaţie) au fost vaccinate cel puţin cu prima doză şi un procent de 29,6% din populaţia de circa 82 de milioane de locuitori a Germaniei a fost vaccinată cu schema completă.

El a confirmat că până la sfârşitul lunii iulie toţi adulţii care trăiesc în Germania vor putea fi vaccinaţi cel puţin cu prima doză.

Oficialul german a îndemnat însă la vigilenţă, insistând asupra răspândirii variantei indiene mai infecţioase a coronavirusului SARS-CoV-2, deşi numărul infectărilor cu aceasta încă este redus în Germania, unde reprezintă deocamdată circa 6% din cazurile de COVID-19.

”Provocarea este că această variantă a virusului este deosebit de infecţioasă” şi ea poate anula toate succesele obţinute în combaterea pandemiei, a explicat el, dând ca exemplu cazul Marii Britanii, ”care trece în prezent printr-o experienţă foarte dureroasă”.