Vastint, companie cu aceiaşi acţionari ca Ikea, vrea să construiască în zonă turnuri de 16 etaje, care vor include minimum 500 de apartamente, potrivit estimărilor Economica.net.
Compania va demara lucrările după primirea acceptului pentru PUZ, cel mai probabil în 2020, iar acestea vor dura câțiva ani și se vor derula, cel mai probabil, în mai multe faze, iar proiectul va include și o componentă de retail, dar și un hotel.
De asemenea, Vastint plănuiește să dezvolte un proiect rezidențial gigant, la Sisești, pe un teren de 47 de hectare cumpărat în 2016 cu 70 de milioane de euro de la Tea Sponte, rudă și asociat în afaceri cu Gigi Becali. Suedezii vor să construiască unul dintre cele mai complexe proiecte imobiliare din nordul Capitalei, care să includă de la case la blocuri de zece etaje, care vor necesita o investiție de peste 500 de milioane de euro.
Acesta va include şi centre de învăţământ, potrivit datelor publicate la Primăria Capitalei. Proiectantul viitorului cartier rezidenţial este biroul KXL Studio, cunoscut pe piaţa din Capitală pentru proiecte precum Mircea Eliade 9, proiect dezvoltat în cartierul Primăverii de israelienii de la Hagag sau Buena Vista Residencial de lângă pădurea Băneasa.
Terenul de 47 de hectare va fi împărţit în mai multe zone -, iar cea principal va fi cea de locuit, cu trei regimuri de înălţime, mic, mediu şi mare. Potrivit proiectului, vor exista trei zone principale – zona de locuinţe colective medii şi cu accente punctuale înalte – 393.766 mp, cea alocată învăţământului, pe o suprafaţă de 7.005 mp, iar cea de-a treia, cea mixtă, care va include locuinţe, comerţ şi servicii va fi construită pe un teren de 75.674 mp şi va include clădiri de până la zece etaje.
Vastint mai are în dezvoltare 100.000 mp de birouri în Timpuri Noi Square și 43.000 mp în proiectul office Business Garden Bucharest.
Platforma fostului producător de compresoare, pompe și materiale de instalații are 5,4 hectare, iar în 2010 Vastint a achiziționat terenul Timpuri Noi pentru suma de 34,6 milioane euro, iar fabrica a fost mutată într-o clădire construită în Jilava, la sud de București, unde lucrează aproximativ 130 de angajați.