Valoarea exactă a tranzacţiei nu a fost comunicată însă EPH a precizat că va prelua active în valoare de 3,4 miliarde de euro precum şi provizioane şi pasive în valoare de două miliarde de euro.
Conform termenilor acordului, EPH împreună cu fondul de investiţii PPF Investments au preluat trei termocentrale alimentate cu lignit precum şi cinci mine în regiunea Lausitz din estul Germaniei precum şi o participaţie de 50% la termocentrala Lippendorf din apropiere de Leipzig, toate aceste active având o capacitate cumulată de aproximativ 8.000 de Megawaţi.
EPH pariază pe creşterea preţurilor la electricitate în Germania la începutul următorului deceniu ca urmare a abandonării energiei nucleare. EPH are deja active în domeniul lignitului în Germania.’În special după 2022, lignitul va fi singurul combustibil care va genera energie electrică în Germania. Va avea loc o redresare a preţurilor la electricitate’, a declarat Jan Springl, membru în boardul EPH.
În cei şapte ani care au trecut de la înfiinţarea companiei, EPH a ajuns una din cele mai mari companii energetice din Europa Centrală. Cei doi proprietari ai companiei, Daniel Kretinsky şi Patrik Tkac, au încheiat mai multe achiziţii finanţate pe datorii, ultima fiind anunţată în luna decembrie a anului trecut când EPH a preluat participaţia majoritară deţinută de Enel la compania slovacă de utilităţi Slovenske Elektrarne AS, care deţine printre altele şi două centrale nucleare.