Veniturile Atos au ajuns anul trecut la peste 12 miliarde de euro

Veniturile companiei Atos, lider global în transformare digitală, au avansat anul trecut cu 4,2% la 12,258 miliarde de euro. Creşterea a fost generată în special de suita de soluții Atos Digital Transformation Factory, care are o pondere de 30% în cifra de afaceri totală.
Lidia Neagu - mar, 26 feb. 2019, 10:33
Veniturile Atos au ajuns anul trecut la peste 12 miliarde de euro

Divizia Atos care a contribuit cel mai mult la veniturile din 2018 este cea de Infrastructure & Data Management cu 6,328 miliarde de euro, urmată de BPO, cu 3,361 miliarde de euro, Big Data&Cybersecurity, 895 milioane de euro (totodată și cea mai mare creștere: 12% comparativ cu 2017) și Worldline cu 1,674 miliarde de euro. Industriile cele mai performante au fost producție, retail și transport cu 4,492 miliarde de euro în total, urmate de sectorul public și sănătate cu 3,387 miliarde de euro, servicii financiare cu 2,449 euro și telecomunicații, media și utilități cu 1,93 miliarde de euro.

„2018 a fost anul în care grupul și-a consolidat semnificativ profilul și capacitățile globale, în special prin două achiziții semnificative: Syntel, specializată în servicii digitale și SIX Payment Services din domeniul plățile electronice. La începutul anului 2019, Atos a lansat ADVANCE 2021, un nou plan de trei ani, conceput pentru a consolida poziția de lider global în servicii digitale si pentru crea valoare substanțială pentru acționarii săi”, a declarat Thierry Breton, președinte și CEO Atos.

Cea mai importantă piață pentru Atos rămâne Europa, țări precum Germania, Franța, Marea Britanie, Benelux și statele nordice generând venituri de circa 6,5 miliarde de euro, în timp ce America de Nord contribuie cu peste 2 miliarde de euro.

La finalul anului 2018, numărul angajaților Atos la nivel global era de 122.110, o creștere cu 25.5% comparativ cu 2017, datorată în mare parte integrării specialiștilor firmelor achiziționate, Syntel și SIX Payment Services, circa 25.000 de angajați.

Cu o marjă operațională de 1,26 miliarde de euro, reprezentând 10,3% din venituri, Atos își atinge obiectivele stabilitite la finalul anului 2018. Venitul net raportat de companie a crescut cu 5,8% comparativ cu anul 2017, ajungând la 703 milioane de euro, în timp ce fluxul de numerar disponibil atinge valoarea de 720 de milioane de euro, cu excepția a 62 de milioane de euro în costurile de achiziție a Syntel și SIX Payment Services și a taxelor de finanțare în avans a Syntel.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...