Veniturile principalelor bănci de investiţii din lume au urcat cu 85% în 2020

05 03. 2021
euro_bundles_pd_42783800_74693500_65912100

 Veniturile principalelor bănci de investiţii din lume, obţinute din tranzacţii cu materii prime, vânzarea derivatelor şi alte activităţi din sector, au crescut cu 85% în 2020, în urma majorării câştigurilor obţinute din tranzacţionarea metalelor şi a ţiţeiului, se arată într-un studiu realizat de compania de consultanţă Coalition, transmite Reuters.

Veniturilor obţinute din tranzacţii cu materii prime de către primele 12 bănci de investiţii din lume au crescut în 2020 pentru al treilea an consecutiv, după o lungă perioadă de declin al veniturilor, din cauza cerinţelor mai dure ale autorităţilor de reglementare şi a reducerii activităţilor. În 2017 s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al acestor venituri.

În 2020, veniturile principalelor bănci de investiţii obţinute din tranzacţii cu materii prime, vânzarea derivatelor şi alte activităţi din sector au crescut la 7,5 miliarde de dolari, comparativ cu 2019, arată datele publicate vineri de Coalition.

„În domeniul tranzacţionării metalelor preţioase, veniturile au crescut semnificativ deoarece în perioade de criză mulţi investitori cred că acestea reprezintă o valoare de refugiu. În energie, petrolul a avut o performanţă foarte bună, pe fondul creşterii activităţii fondurilor de hedging”, apreciază compania de consultanţă.

Banca americană JPMorgan a înregistrat în 2020 venituri record de aproximativ un miliard de dolari de pe urma tranzacţionării, stocării şi finanţării metalelor preţioase, au declarat recent pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Cele 12 bănci incluse în studiul Coalition sunt Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, Morgan Stanley, Societe Generale şi UBS.

Citeste si: Anul 2020 a adus comisioane record de aproape 125 miliarde de dolari pentru băncile de investiţii