Veniturile realizate de OTE în România au scăzut cu 5,3% în trimestrul trei. Se derulează iniţiative de relansare
„Rezultatele din România se confruntă în continuare cu un mediu dificil şi se derulează iniţiative de relansare. (…) Operaţiunile din România sunt concentrate pe extinderea bazei de clienţi şi acorduri wholesale (en gros, n.r.) precum şi pe introducerea cu succes a propriei reţele 4G”, se menţionează în documentul citat.
De asemenea, profitul operaţional ajustat realizat de OTE în România s-a redus cu 4,2%, până la 41,2 milioane euro, în perioada iulie-septembrie 2018, din cauza declinul înregistrat de serviciile fixe. Datele comunicate de OTE arată că veniturile realizate din operaţiunile de telefonie fixă au scăzut cu 25,2% în timp ce veniturile din Internet broadband şi TV au scăzut cu 13,6% respectiv 7,8%.
Veniturile din serviciile de telefonie mobilă au scăzut cu 3,8%, până la 82 milioane euro. La finele trimestrului al treilea, baza de clienţi a Telekom Romania Mobile a ajuns la 4,643 milioane, în scădere cu 2,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut ca urmare a eliminării clienţilor inactivi. Din numărul total de clienţi, 36% erau de tip postpaid.
Pe ansamblu, grupul OTE a realizat în trimestrul al treilea venituri de 991,5 milioane euro, practic neschimbate comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul operaţional ajustat a crescut cu 4,7% până la 365,2 milioane euro, graţie performanţelor robuste din Grecia.
„Am avut un nou trimestru foarte bun în Grecia…În România, performanţele operaţionale au rămas sub presiune, atât în cazul serviciilor fixe cât şi la cele mobile. Progrese încurajatoare sunt făcute în România, pe anumite segmente de piaţă; cu toate acestea o evaluare care se derulează în prezent ar putea conduce la creşterea provizioanelor pentru credite neperformante în următoarele trimestre”, a declarat directorul general de la OTE, Michael Tsamaz.
Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.