Revolut şi-a lansat recent operaţiunile pe piaţa din România, ca alternativă digitală la serviciile bancare tradiţionale.
Revolut oferă, printr-o aplicaţie pe smartphone, servicii de conturi curente în lei şi valută cu posibilitatea ataşării unui card de debit, care poate fi folosit oriunde în lume pentru plăţi la cursul de schimb de pe piaţa interbancară. Startup-ul britanic a devenit „unicorn” în acest an, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari.
„Creșterea veniturilor și reducerea costurilor sunt în continuare importante pentru companie, însă prioritatea în acest moment o reprezintă expansiunea internațională a Revolut, creșterea numărului de utilizatori și dezvoltarea continuă de produse inovatoare în industrie, precum platforma de trading fără comisioane”, se arată într-un comunicat al companiei.
Compania a înregistrat o pierdere totală de 14,8 milioane de lire în 2017, în timp ce și-a dublat echipa la peste 400 de angajați, a lucrat activ la extinderea pe 10 piețe internaționale, a aplicat pentru o licență europeană de bancă și a început să lucreze la dezvoltarea unei platforme de investiții fără comisioane, un proiect unic în Europa.
„Am lansat toate produsele noastre generatoare de venituri de-a lungul anului 2017: conturile Premium în aprilie, conturile de business în iunie și tranzacționarea de criptomonede în decembrie. Faptul că am reușit să creștem veniturile de 5 ori și să triplăm numărul utilizatorilor reprezintă în 2017 reprezintă o confirmare a rezultatelor acestor inițiative. În timp ce 2017 a fost un an impresionant de creștere pentru Revolut, ritmul de creștere nu a încetinit în 2018 și ne așteptăm la un an cu rezultate și mai bune. Revolut se apropie de 3 milioane de utilizatori în Europa, deschide 7.000 de noi conturi în fiecare zi, procesează 3 miliarde de dolari lunar și are peste 500 de angajați în întreaga lume”, a spus Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut.
Robo-advisory, fintech-urile care pot revitaliza piaţa de 100 de miliarde de euro deţinuţi de populaţie în active financiare
Compania estimează că în acest an va obţine o creştere a veniturilor de 5 ori, iar luna trecută a lansat noul card Metal, un model de abonament la prețul de 54,99 lei lunar. Peste 20.000 de utilizatori au trecut la planul Premium imediat, iar mai mult de 60.000 se află acum pe lista de așteptare. De asemenea, Revolut intenţionează să lansăze în curând și platforma de investiții, un alt produs care va genera venituri.
Una dintre zonele principale în care va investi anul acesta este în angajarea și pregătirea unui număr mai mare de agenți de suport. Anul trecut compania a dublat numărul agenților de suport și a început să ofere asistență non-stop, iar anul acesta îşi propune să dubleze din nou echipa de asistență și să deschidă un nou centru de suport într-un oraș european până la finalul anului.
Revolut a fost înființat în iulie 2015 cu o misiune ambițioasă: să zguduie de la temelie sectorul financiar bancar. Utilizatorii Revolut își pot face un cont curent în 60 de secunde, pot cheltui bani în străinătate în peste 150 de monede, fără comisioane ascunse, și au posibilitatea de a deține și schimba 25 de monede direct din aplicație și de a efectua transferuri domestice și internaționale folosind cursul de schimb valutar real.
Compania cu sediul în Londra are peste 2.500.000 de utilizatori în Europa și a procesat până în prezent peste 150 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 22 miliarde de dolari. Revolut a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.