Veniturile Vola.ro s-au cifrat la aproape 93 de milioane de lei, în 2012

Economica.net
25 10. 2013
daniel_truica_vola_ro_1_30154700

Agenţia de turism online Vola.ro devine pentru al treilea an consecutiv compania de tehnologie cea mai dinamică din Europa Centrală, potrivit topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, după ce, în ultimii cinci ani, şi-a majorat veniturile de peste 57 de ori, ajungând la aproape 93 de milioane de lei, la finele anului trecut. Tot în aceeaşi perioadă, pentru agenţie lucrau 52 de persoane.

În topul Deloitte, pe poziţiile a doua şi a treia s-au clasat Bitgear Wireless Design Services d.o.o. din Serbia, respectiv compania poloneză Softhis Sp. Z.o.o., cu creşteri ale veniturilor, în ultimii cinci ani, de 1872%, respectiv 1.573%.

În top sunt prezente, alături de Vola.ro, alte cinci companii româneşti, la fel ca în ediţia precedentă. Lista finalistelor din România din acest an este formată din: Vola.ro (din Bucureşti, cu o creştere de 5.729% a veniturilor în perioada 2008 – 2012), TeamNet International (Bucureşti, +639%), Crys Computers (Bucureşti, +431%), SmartTel (Bucureşti, +288%), Fortech (Cluj-Napoca, +286%) şi Ingenio Software (Bucureşti, +239%).

Rata medie de creştere a companiilor incluse în topul din acest an este 671%, ceea ce înseamnă că dinamica veniturilor Vola.ro a fost mai mare de 8,5 ori decât media.

Companiile prezente în ‘Deloitte CE Technology Fast 50’ trebuie fie să deţină o proprietate tehnologică sau intelectuală ce contribuie semnificativ la veniturile operaţionale, fie să aloce un procent semnificativ din venituri către cercetare şi dezvoltare de tehnologie.

Şase companii româneşti care activează în domeniul tehnologic au plasat România, pentru al treilea an consecutiv, pe locul I în clasamentul Deloitte CE Technology Fast 50, ierarhie aflată la a 14-a ediţie, potrivit rezultatelor prezentate, vineri, într-o conferinţă de presă, de Deloitte România.

În definiţia Fast 50, companiile candidate trebuie să fi raportat venituri anuale de cel puţin 50.000 de euro pe an în ultimii cinci ani, să aibă sediul în Europa Centrală, să fie controlate de antreprenori locali şi să activeze pe piaţă de cel puţin cinci ani.

Finaliştii clasamentului regional sunt nominalizaţi automat într-un scenariu mai larg denumit Technology FAST 500 EMEA, ce include companii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.