Verificări pe autostrada Lugoj – Deva: fisurile noi de pe lotul 1 ajung până în terasament FOTO

Specialiştii CESTRIN au descoperit săptămâna trecută că fisurile care au apărut pe lotul 1 al Autostrăzii Lugoj - Deva ajung până în terasament. În aceste condiţii, nu se ştie dacă va mai avea loc în 2018 recepţia finală a tronsonului de şosea rapidă dat în folosinţă încă din 2013.
Economica.net - Dum, 22 apr. 2018, 20:30
Verificări pe autostrada Lugoj - Deva: fisurile noi de pe lotul 1 ajung până în terasament FOTO

O echipă a Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) a prelevat săptămâna trecută carote de pe lotul 1 al Autostrăzii Lugoj – Deva (A1).

Echipa a fost trimisă la faţa locului după ce pe acest lot au apărut din nou fisuri, a spus pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

El a explicat că, în urma verificărilor, specialiştii CESTRIN au descoperit fisuri inclusiv în stratul de balast stabilizat, adică în terasament (galerie foto).

De asemenea, pe acelaşi lot au fost indentificate probleme cu exfolierea straturilor asfaltice. „Adică straturile nu au legătura între ele, ceea ce duce la apariţia gropilor”, explică Şerbănescu.

Potrivit lui, s-ar fi ajuns aici din cauza a mai multor greşeli de execuţie şi a unor materiale de slabă calitate.

„Având în vedere amploarea deteriorărilor, este greu de crezut că facem recepţia finală anul asta pe lotul 1 Lugoj-Deva”, adaugă reprezentantul CNAIR.

ECONOMICA.NET a mai relatat luna aceasta despre problemele de pe lotul 1 al autostrăzii Lugoj – Deva. Reprezentanţi ai constructorului declarau atunci că vor remedia toate problemele pentru ca recepţia finală să fie efectuată în 2018. Din cauza degradărilor care au tot apărut după inaugurarea lotului, şefii de la Drumuri au refuzat şi anul trecut să îi facă recepţia finală.

Acest lot a fost construit de către italienii de la Tirrena Scavi şi a fost deschis parţial circulaţiei pe o porţiune de 17 km (între Traian Vuia şi Balint) în decembrie 2013, iar doi ani mai târziu pe restul de 10 km (Balint – Sanovita), potrivit 130km.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbările climatice afectează populațiile de crustacee cu coaja delicată din Galicia
Schimbările climatice afectează populațiile de crustacee cu coaja delicată din Galicia
Pe stâncile abrupte de pe coasta de nord-vest a Spaniei, pescarii îmbrăcaţi în combinezoane impermeabile evită valurile în timp ce culeg crustacee cu coaja delicată, o delicatesă de Crăciun......
Țara europeană membră NATO ce reintroduce armata obligatorie. E aproape de noi
Țara europeană membră NATO ce reintroduce armata obligatorie. E aproape de noi
Ministerul Apărării din Croaţia, ţară membră NATO din 2009, a anunţat marţi că va demara în ianuarie anul viitor ...
Un avion de pasageri s-a prăbușit în Kazahstan
Un avion de pasageri s-a prăbușit în Kazahstan
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în apropierea oraşului Aktau din Kazahstan, au anunţat miercuri agenţiile de presă ...
Atac rus asupra Krivoi Rog, orașul natal al lui Zelinski. Un mort si 14 răniți
Atac rus asupra Krivoi Rog, orașul natal al lui Zelinski. Un mort si 14 răniți
Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 14 rănite marţi într-un atac rus asupra Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui ...