Potrivit unui studiu derulat de compania de infrastructură IT Vertiv, 53% dintre participanții care dețin site-uri edge în prezent sau despre care se anticipează că vor deține site-uri edge în 2025 se așteaptă ca numărul de site-uri edge pe care le sprijină, să crească cu cel puțin 100%, iar 20% anticipează o creștere de 400% sau mai mult.
La nivel colectiv, participanții la studiu se așteaptă ca numărul lor total de site-uri de edge computing să crească cu 226% începând de acum și până în anul 2025.
În timpul studiului inițial din 2014, edge-ul a fost recunoscut ca reprezentând o tendință în creștere, însă a beneficiat de numai patru mențiuni în raportul alcătuit din 19 pagini. Atenția industriei din acel moment se concentra ferm pe arhitecturile hibride care valorifică resursele de tip enterprise, cloud și de colocare. Chiar și într-o industrie care în mod obișnuit se dezvoltă și se schimbă cu viteza luminii, dezvoltarea edge-ului și impactul dramatic pe care îl va avea asupra centrului de date sunt uimitoare.
Peste 800 profesioniști ai centrelor de date au participat la studiu. Printre celelalte rezultate notabile:
* Participanții nu sunt la fel de încrezători în ceea ce privește perspectivele pentru energia solară și eoliană în alimentarea centrul de date ca în 2014. Apoi au estimat că aproximativ 34% din energia centrului de date va proveni din acele surse până în anul 2025. În prezent expectativa este de 21% – încă optimistă, dar conștientă de calendarul solicitant.
* La nivel global, 16% dintre participanți se așteaptă să se pensioneze până în anul 2025, sporind un deficit de resurse umane deja problematic. În S.U.A., numărul respectiv reprezintă un procent alarmant de 33%.
Planuri Vertiv pentru 2019
De asemenea, Vertiv a lansat versiunii îmbunătățite a programului său Vertiv Partner Program (VPP), care include trei inițiative-cheie: un nou plan de stimulente, relansarea portalului dedicat partenerilor și un portofoliu îmbogățit, pentru a-și demonstra angajamentul față de distribuitorii din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA).
VPP face parte din strategia companiei Vertiv de a-și încuraja baza de parteneri, aflată în creștere, să răspundă și chiar să vină în întâmpinarea solicitărilor clienților privind aspecte legate de edge computing, digitalizare și alte tendințe disruptive în ce privește centrele de date și domeniul IT în general. Pe parcursul anului trecut, Vertiv a investit în cercetări constante, aprofundate, pentru a defini patru arhetipuri principale de edge computing și a identifica nevoile majore la care va răspunde tehnologia 5G, ceea ce va indica cele mai sigure și imediate oportunități comerciale pentru ecosistemul său de parteneri.
„Canalul de distribuție este esențial pentru a le permite afacerilor de toate tipurile și dimensiunile să îmbrățișeze noile oportunități pe care le oferă edge computing, 5G și în general tendința de digitalizare”, declară Brent Owens, Director Channel Programs pentru Vertiv în zona EMEA. În plus față de investițiile noastre pentru îmbunătățirea portofoliului de canale de distribuție inovatoare, Vertiv accelerează, de asemenea, strategia sa de vânzări pentru a ne asigura că distribuitorii noștri sunt poziționați pentru succes. “Noul program dedicat partenerilor și politicile comerciale pe care le implementăm în România sunt dovada angajamentului nostru față de canalul de vânzări”, declară George Topalov, Senior Sales Manager, Vertiv.
Piatra de temelie a VPP este noul program de stimulente Vertiv Incentive Programme (VIP), care le permite distribuitorilor Autorizați și Silver să obțină automat puncte bonus și să câștige rapid recompense. Stimulentele includ, de asemenea, noi reduceri de volum pentru distribuitorii Gold și Platinum.
Mai mult, Vertiv a relansat portalul partenerilor Vertiv, care le permite distribuitorilor să înregistreze rapid și să deblocheze imediat produse și beneficii. Uzabilitatea îmbunătățită a portalului include cursuri de formare online pentru a-i ajuta pe parteneri să-și perfecționeze competențele și pentru a diminua decalajul de talente din sectorul IT.
Vertiv asigură simultan hardware-ul, software-ul, statisticile și continuitatea serviciilor pentru ca aplicațiile vitale ale clienților să funcționeze constant, să aibă performanțe optime și să se dezvolte odată cu nevoile afacerii lor. Vertiv răspunde celor mai importante provocări în ceea ce privește centrele de date de astăzi, rețelele de comunicare și facilitățile comerciale și industriale cu un portofoliu de soluții pentru energie, răcire și infrastructură IT și servicii începând de la cloud la edge-ul rețelei.
Cu sediul în Columbus, Ohio, SUA, Vertiv are în jur de 20.000 de angajați și își desfășoară activitatea în peste 130 de țări.