UPDATEȘ 18:20.
”În spiritul transparenţei care caracterizează Primăria Sectorului 1 şi pentru corecta informare a opiniei publice, publicăm pe site-ul www.primariasector1.ro contractul încheiat de Administraţia Domniului Public Sector 1 cu firma Brai-Cata SRL. De altfel, acesta se regăseşte şi pe site-ul ADP Sector 1. Reamintim faptul că, vineri, 23.07.2021, Administraţia Domeniului Public Sector 1 a achiziţionat servicii de colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deşeurile necontrolate, cât şi coşurile de gunoi stradale”, a transmis Primăria Sector 1.
Instituţia menţionează că, deşi achiziţia a fost făcută în regim de urgenţă, preţul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate.
”Preţul pentru colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare deşeuri necontrolate: 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL; 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest. Totodată, pentru coşurile de gunoi stradale Romprest facturează la metru pătrat. În factură, preluarea gunoiului din coşuri stradale se numeşte „întreţinere curăţenie” pentru a împiedica comparaţia cu alte Unităţi Administrativ-Teritoriale şi alte firme. Preţul pentru colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare deşeuri din coşuri stradale: 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL; 4796 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest, de peste 7,5 ori mai mult decât Brai-Cata”, a mai transmis Primăria.
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 17 voturi „pentru” şi nouă abţineri. În timpul discuţiilor a existat un schimb de replici între primarul Sectorului 1 şi consilieri locali care i-au cerut edilului, pe tot parcursul şedinţei care a durat peste patru ore, să le prezinte contractul încheiat cu firma Brai-Cata pentru colectarea gunoiului, însă Clotilde Armand a specificat că achiziţia este publică în SEAP şi le-a cerut consilierilor în repetate rânduri să o mandateze pentru a rezilia contractul cu Romprest.
„Dincolo de linşaj mediatice, dincolo de jignirile şi calomniile împotriva mea, după lungi bătălii, după ziua de vineri când consilierii PSD şi PNL nu s-au prezentat la şedinţa de consiliu şi au făcut front comun pentru compania care şantajează autoritatea locală şi cetăţenii din Bucureşti, astăzi Consiliul Local al Sectorului 1 a mandatat primarului Sectorului 1 în vederea unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1. De astăzi primarul poate solicit Justiţiei rezilierea contractului cu Romprest. Asta însemna să nu renunţi. E o mare victorie. Este ceea ce trebuia făcut de toţi primarii dinaintea mea”, a scris Clotilde Armand, marţi pe Facebook, după şedinţa Consiliului Local Sector 1.
Înaintea şedinţei CL Sectoru 1, liderul PNL Sector 1 Sebastian Burduja a anunţat marţi că liberalii care sunt în Consiliul Local al Sectorului 1 vot susţine demersul în instanţă al edilului Clotilde Armand pentru rezilierea contractului cu Romprest, însă va fi depus un amendament pentru a fi asigurat că votul în CL este dat pe oportunitate. El a mai spus că partidul din care face parte nu vrea să înlocuiască „firma unei mafii, cum spune doamna primar, cu firma unei alte mafii”.
De asemenea, Burduja a scris pe Facebok că „ştirea bombă a zilei” este că doar 4,7% execuţie bugetară este pentru investiţii în Sectorul 1.
„E cea mai buna dovada a incompetenţei, imposturii şi haosului generate de actuala administraţie. Fără investiţii, nu poţi genera dezvoltare şi nu poţi să răspunzi nevoilor oamenilor”, a adăugat liberalul, pe reţeaua de socializare.
Clotilde Armand a anunţat că Administraţia Domeniului Public Sector 1 a achiziţionat vineri servicii de colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în zona Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 lei, iar serviciile includ atât deşeurile necontrolate cât şi coşurile de gunoi stradale.