Atât laureaţii, cât şi invitaţii, au purtat fracuri cu plastron şi papion alb, iar doamnele, superbe rochii lungi de seară.
O absenţă notabilă a fost unul dintre cei trei laureaţi ai Nobelului pentru Medicină, Ralph Steinman din Canada, decedat cu trei zile înainte de a se anunţa laureaţii la această categorie, pe 3 octombrie. Deşi premiile Nobel nu se acordă postum, Comisia i-a acordat soţiei sale jumătate din suma cuvenită, întrucât nu ştia de deces la data anunţării. Bruce Beutler din SUA şi francezul născut la Luxemburg, Jules Hoffmann, au împărţit cealaltă jumătate a sumei aferente Nobelului pentru Medicină, care în acest an a onorat cercetări asupra sistemului imunitar.
Nobelul pentru Fizică a revenit americanilor Saul Perlmutter şi Adam Riess şi australianului-american Brian Schmidt, pentru descoperirea faptului că expansiunea Universului se accelerează.
Israelianul Daniel Shechtman a primit Nobelul pentru Chimie pentru descoperirea cvasi-cristalelor, un mozaic atomic care a schimbat fundamental teoria solidelor.
Nobelul pentru Literatură pe 2011 a fost înmânat poetului suedez Tomas Tranströmer, ale cărui lucrări adresează temele naturii, vieţii şi morţii cotidiene. Tranströmer, în vârstă de 80 de ani, a venit într-un cărucior cu rotile după ce, în 1990, a suferit o congestie cerebrală care i-a afectat şi vorbirea.
Economiştii americani Thomas Sargent şi Christopher Sims au primit Nobelul pentru Economie, pentru stabilirea relaţiei cauzale între politica economică şi variabile macroeconomice ca PIB-ul, inflaţia, investiţiile şi şomajul.