„Propunem trei criterii de evaluare a performanţei profesionale a Ministerului Turismului: numărul total al turiştilor care vin în România, numărul de nopţi-cazare per turist, respectiv contravaloarea anuală a exportului de servicii”, a spus Gheorghe Fodoreanu, care are o experienţă de 50 ani în turism şi este şi preşedinte al Invitation Romania, unul dintre principalii touroperatori români specializaţi pe incoming.
Referitor la Legea Turismului, recent adoptată, el consideră că reprezintă un element pozitiv. „Un vapor în derivă este mai periculos decât un vapor condus prost”, a subliniat Gheorghe Fodoreanu.
El consideră că o primă calitate a Legii Turismului este că a făcut rezumatul problemelor industriei turistice româneşti şi, chiar dacă sunt discuţii şi polemici pe baza ei, existenţa acestui inventar pune bazele unei industrii turistice care se orientează după o lege.
„Activităţile Ministerului Turismului nu pot fi separate de performanţele altor ministere, precum ale Transporturilor, Agriculturii, Culturii etc. Succesul unei industrii turistice la nivel mare depinde de potenţialul turistic al ţării, de infrastructură şi de imagine. Potenţialul turistic al României este cunoscut şi ştiut. Avem şapte locaţii UNESCO, şase obiective sau destinaţii turistice au primit distincţia internaţională Mărul de Aur, acordată de FIJET – Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, avem Litoralul Mării Negre, Delta Dunării, Munţii Carpaţi, susţinerea Prinţului Charles, legenda lui Dracula, Transilvania, Bucovina”, a adaugat el, potrivit News.ro.