Vicepreședintele Huawei Europa: Așteptăm o discuție transparentă și sinceră cu Guvernul român. Cu 1.500 de angajați, România este foarte importantă pentru noi

Huawei consideră că România este o țară foarte importantă și dorește să rămână un actor important pe piața locală de telecomunicații, însă planurile companiile depinde de deciziile Guvernului. Tony Yong Jin, vicepreședintele executiv al Huawei Europa, a declarat, pentru Economica.net, că sunt deschiși la o discuție ”transparentă și sinceră” cu Guvernul român pe teme conexe, inclusiv cele referitoare la tehnologiile 5G.
Lidia Neagu - lun, 25 nov. 2024, 22:50
Vicepreședintele Huawei Europa: Așteptăm o discuție transparentă și sinceră cu Guvernul român. Cu 1.500 de angajați, România este foarte importantă pentru noi

”România este una dintre țările foarte importante pentru noi în care avem o prezență continuă de 21 de ani și peste 1.500 de angajați. Planurile noastre viitoare depind de Guvern. Am avut câteva provocări pe această piață, dar noi ne dorim și suntem deschiși să continuăm colaborarea cu toți operatorii telecom din piață: Digi, Vodafone, Orange”, a spus Tony Yong Jin, în cadrul unei discuții în marja evenimentului Huawei Connect, care a avut loc la Paris.

Jin a subliniat importanța evaluărilor tehnice fundamentate în domeniul securității cibernetice, în detrimentul celor politizate, și a exprimat speranța că tehnologiile inovative ale companiei vor contribui la transformarea digitală a României.

”Așteptăm cu deschidere oportunitatea de a avea o discuție transparentă și sinceră cu Guvernul român pe teme conexe, inclusiv cele referitoare la tehnologiile 5G. Sperăm că Guvernul român va lua în considerare evaluări cu fundament tehnic pe teme de securitate cibernetică în detrimentul celor politizate. Ne putem baza în continuare pe tehnologiile noastre inovative în domeniul TIC pentru a cultiva mai multe talente și pentru a coopera cu toți clienții operatori de telecomunicații și cu partenerii noștri locali pentru a contribui la transformarea digitală a României”, a declarat, pentru Economica.net, Tony Yong Jin, vicepreședintele executiv al regiunii Huawei Europa.

Jin s-a alăturat companiei în 2001. Are o vastă experiență în sectorul telecomunicațiilor și a ocupat funcțiile de CEO de țară, director de Vânzări și director de Soluții în țări din America Latină, precum Mexic, Brazilia, Costa Rica și Panama. După ce s-a mutat în Europa în 2014, a deținut funcția de Managing Director al Carrier Business Unit în Spania timp de un an, iar apoi a fost CEO al Huawei Spania din 2015 până în 2021.

România a interzis oficial participarea gigantului chinez Huawei în rețelele 5G în luna februarie a acestui an, după ce Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a respins solicitarea companiei pentru utilizarea echipamentelor sale în rețelele 5G. Hotărârea, motivată de riscuri la adresa securității naționale, a fost întărită printr-o decizie semnată de premierul Marcel Ciolacu și publicată în Monitorul Oficial, în condițiile în care România are din 2021 o lege special creată pentru a ține la distanță companiile chineze, din cauza suspiciunilor majore privind implicarea statului comunist chinez în activități de spionaj tehnologic.

Evenimentul Huawei Connect are loc în fiecare an la Paris și reunește mii de invitați, inclusiv lideri din industrie, experți în tehnologie și parteneri ai companiei din întreaga lume, care dezbat subiecte din sfera tehnologiei digitale, a inteligenței artificiale și a modului în care acestea pot accelera tranziția verde și digitală în Europa.

La ediția din acest an au participat, printre alții, Eric Blazy, vicepreședinte senior al serviciilor de comunicație și mobilitate al Orange Business; Franck Le Moal, director IT & Tehnologie al Grupului LVMH; Pascal Terrien, membru al consiliului de management al standardizării al comisiei electrotehnice internaționale și responsabil cu standardizarea la grupului EDF; Cillian O’Donoghue, director  de politici al Eurelectric; Magdalena Landry, directoare a biroului regional UNESCO pentru știință și cultură din Europa; Daan Boekestein, responsabilul cu tehnologia la Azerion Group.

În discursul său, Michael Ma, vicepreședinte corporativ al Huawei și președinte al diviziei de management al portofoliului de soluții și produse TIC, a descris modul în care inovațiile TIC pot accelera transformarea digitală a Europei, precum și cel în care inteligența artificială, în mod special, ajută la modernizarea unei largi game de industrii.

Acesta a vorbit, totodată, și despre modul în care Huawei a lucrat cu partenerii săi pentru a dezvolta peste 30 de soluții bazate pe scenarii de utilizare, precum și o serie completă de produse eKit, potrivite pentru utilizarea în sfera guvernamentală și în industrii precum educația, sănătatea, retail, producție, sectorul hotelier și ISP-uri.

“Vom continua să ne concentrăm pe inovație în domeniile în care excelăm pentru a ajuta companiile europene să se digitalizeze”, a spus Ma.

La rândul său, Ken Hu, președinte rotativ al Huawei, a precizat în discursul său de deschidere a evenimentului, că Huawei colaborează cu partenerii și clienții săi din Europa de mai bine de 20 de ani.

”Îmbinăm punctele noastre forte în domenii precum rețelele, cloud-ul, stocarea de date și energia, inovând continuu pentru a crea valoare  pentru clienții noștri. La fel ca întotdeauna, Huawei este în Europa, pentru Europa. Și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm mai strâns cu clienții și partenerii noștri aici pentru un viitor mai verde și mai intelligent”.

Afacerile Huawei Technologies, filiala din România a companiei chineze, au scăzut anul trecut cu 15%, față de anul anterior, la 1,61 de miliarde de lei, în timp ce profitul s-a diminuat cu 7%, la 55,43 de milioane de lei, potrivit platformei Termene.

 

Te-ar mai putea interesa și
Creştere de 24% a numărului de firme radiate în primele 11 luni din 2024 – date ONRC
Creştere de 24% a numărului de firme radiate în primele 11 luni din 2024 – date ONRC
Un număr de 74.409 firme au fost radiate la nivel naţional, în primele 11 luni din 2024, cu 23,99% mai multe comparativ cu perioada similară din 2023, conform statisticilor Oficiului Naţional al......
Băncile mari din SUA ies din angajamentul “NetZero Banking Alliance”
Băncile mari din SUA ies din angajamentul “NetZero Banking Alliance”
Cinci dintre cele mai mari bănci din Wall Street s-au retras în ultimele săptămâni din NetZero Banking Alliance, o inițiativă ...
Echipa de rally-raid Dacia Sandriders, pe locurile 3, 6 și 16 după prologul Dakar 2025
Echipa de rally-raid Dacia Sandriders, pe locurile 3, 6 și 16 după prologul Dakar 2025
Prologul ediției din 2025 a raliului Dakar s-a încheiat astăzi după parcurgerea primilor kilometri din traseul total ...
Conflict diplomatic între Polonia şi Ungaria, la inaugurarea oficială a preşedinţiei poloneze a UE
Conflict diplomatic între Polonia şi Ungaria, la inaugurarea oficială a preşedinţiei poloneze a UE
Autorităţile poloneze au refuzat să-l invite pe ambasadorul Ungariei la gala de inaugurare oficială a preşedinţiei ...