”Oamenii își doresc să aibă acasă un Smart TV, intuitiv și eficient energetic, dar cu o diagonală generoasă. În medie, la nivel de piață, diagonala trece de 40 de inci la TV-urile noi cumpărate, iar media pentru Samsung este de peste 55 de inci. Noile produse Samsung pun în prim-plan nevoile consumatorului modern, aflat într-o eră hiperconectată și hibridă, în care nevoia de dispozitive conectate este în creștere. Prin conceptul de „Calm Technology”, ne-am propus să venim în ajutorul utilizatorilor, oferindu-le acces la o lume conectată fără efort, prin intermediul Smart Things. Este practic un stil de viață de viață mai simplu, mai liniștit, dominat de o experiență inteligentă și instantanee de utilizare. În acest sens, conectivitatea noii game de televizoare a anului 2023 este dusă la nivelul următor și reușește să le ofere experiențe uimitoare de gaming și divertisment”, a spus Victor Armășelu.
De curând, producătorul a lansat pe piața din România cele mai noi game de televizoare: Samsung Neo QLED, OLED și Lifestyle 2023.
”Modelele lansate de Samsung se încadrează perfect în preferințele de consum ale românilor. Televizoarele cu o diagonală cât mai mare sunt cele mai căutate. Noile Samsung NEO QLED au dimensiuni care încep de la 43 inci pentru modelele 4K și respectiv 55 inci pentru 8K, și ajung până la 98 de inci”, continuă Armășelu.
Noile produse Samsung impresionează prin inovațiile pe care le aduc. Acestea combină tehnologia de ultimă generație cu un design elegant și sofisticat, ”astfel încât să ofere o experiență spectaculoasă chiar și pentru cei mai exigenți consumatori”.
”Obiectivul nostru a fost acela de a redefini ce înseamnă experiența de vizionare la domiciliu, așa cum o știam până acum. Televizoarele Samsung se conectează cu ușurință cu toate dispozitivele inteligente compatibile din casă, indiferent de marcă și astfel deblochează noi teritorii, noi experiențe în materie de gaming și divertisment”, explică oficialul Samsung.
Toate produsele din gama de NEO QLED 4K si 8K și din noua serie Samsung OLED oferă ”o claritate a imaginii dusă la nivel de artă, sunet cinematografic, un design ce complimentează orice spațiu, precum și conectivitate impecabilă cu celelalte device-uri din casă”.
”Televizoarele din noile game Samsung sunt cu adevărat impresionante și aduc acel element autentic WOW pe care îl regăsești cu ușurință, indiferent de experiențele pe care ți le dorești”, spune reprezentantul Samsung.
De exemplu, Quantum Matrix este o inovație absolută în materie de claritate a imaginii și control al luminii și se regăsește pe toate televizoarele NEO QLED de anul acesta. În ceea ce privește gama OLED TV, aceasta este extinsă anul acesta cu două noi modele, S95C și S90C, ambele dotate cu același procesor Neural Quantum ce garantează culori spectaculoase și un contrast puternic pentru o experiență vizuală incredibilă. Cât despre produsele din Lifestyle Collection 2023, aici vorbim despre o experiență de utilizare și vizionare mult mai personalizată cu The Frame, The Serif și Sero”, adaugă Armășelu.
Și acestea nu sunt singurele inovații propuse de Samsung, care, pentru al 17-lea an consecutiv, este lider pe piața globală a televizoarelor. Pentru prima dată pe un televizor OLED, Samsung OLED vine cu certificarea AMD FreeSync Premium Pro, pentru cea mai bună experiență de joc pentru pasionații de gaming și rate de refresh de până la 144Hz VRR.
”Mai este un detaliu foarte important, o realizare de care suntem mândri: paleta de culori este atât de apropiată de realitate încât noile OLED sunt primele televizoare validate de Institutul Pantone.
Sunetul este un alt aspect important, care poate îmbunătăți semnificativ experiența de vizionare, indiferent de tipul de aparat. Samsung a decis să includă tehnologii care pot reda experiența audio dintr-un cinematograf în confortul propriei locuințe. Este vorba despre tehnologiile Dolby Atmos și OTS (Object Tracking Sound), disponibile pe NEO QLED. ”În plus, Funcția Q-Simphony asigură o calitate audio cu adevărat impresionantă și permite utilizarea simultană atât a difuzoarelor televizorului, cât și a soundbar-ului, atunci când utilizatorii atașează un soundbar Samsung Seria Q. În felul acesta, utilizatorii beneficiază de un sunet mult mai profund și o experiență audio cu adevărat imersivă”, este de părere Armășelu.
Atât sunetul, cât și imaginea au o performanță crescută și datorită inteligenței artificiale, care are un rol important în noile modele de televizoare Samsung. Mai exact, opțiunile Shape Adaptive Light Control (controlul precis al luminii, fără “efect de blooming” și cu un contrast precis) și Real Depth Enhancer Pro (AI detectează zonele pe care se concentrează ochii și îmbunătățește profunzimea imaginii) sunt disponibile pe noile televizoare Neo QLED 8K și 4K și oferă senzația unei imagini tridimensionale.
”Mai mult, acestea sunt dotate cu un procesor bazat pe inteligență artificială, Neural Quantum Processor, care optimizează experiența de vizionare, indiferent de calitatea originală a filmării. Inteligența artificială este cea care ne ajută să le oferim consumatorilor o mulțime de experiențe complete, diferite și incitante, care se adaptează de minune comportamentelor, preferințelor și nevoilor lor”, explică vicepreședintele Samsung România și Bulgaria.
Toate aceste produse diferă în funcție de specificații, însă au un comun conectivitatea, un element, despre care Armășelu spune că, utilizatorii îl vizează tot mai mult în alegerile pe care le fac. ”Oamenii își doresc o casă conectată, cu electronice și electrocasnice sincronizate, ușor de accesat și controlat prin intermediul unui ecosistem unic”.
”La fel ca toate celelalte produse Samsung, și noile televizoare sunt integrate în ecosistemul Smart Things, menit să simplifice viețile utilizatorilor noștri și să satisfacă nevoia de conectivitate a consumatorilor. De ce spun acest lucru? Pentru că televizoarele Samsung se conectează instant la celelalte dispozitive din casă: frigiderul, mașina de spălat, telefonul sau cuptorul. În momentul în care sunt pornite, conexiunea se realizează automat”, explică Victor Armășelu.
”E mult mai simplu acum să nu ratezi noul episod din serialul preferat de pe Netflix și să știi exact când anume este gata mâncarea pentru că primești notificare de la cuptor direct pe ecranul televizorului. Știm că nu se regăsesc doar produse Samsung în casele consumatorilor și tocmai de aceea, prin Smart Things poți conecta de acum și dispozitive ale altor producători. În plus, am înființat Home Connectivity Alliance, a cărei misiune este de a colabora cu alți jucători din piață pentru a oferi cea mai inteligentă și conectată experiență, chiar la tine acasă. Mai mult, continuăm să dezvoltăm integrarea SmartThings cu Matter, standardul de conectivitate inovator susținut de peste 220 de companii din lume”, continuă acesta.
Întrebat cum se asigură Samsung că noile modele de televizoare sunt ușor de utilizat și accesibile pentru toți consumatorii, indiferent de nivelul de cunoștințe tehnice, Armășelu spune că produsele sunt intuitive și cu o interfață ușor de navigat.
”Prin fiecare produs Samsung dezvoltat ne dorim să facem mai ușoară viața consumatorilor: de la tehnologiile pe care le dezvoltăm până la ușurința în utilizare. Televizoarele noastre sunt intuitive și accesibile, iar interfața este ușor de navigat. Utilizatorii pot găsi rapid funcțiile și opțiunile pe care le caută, astfel că nu este nevoie de un anumit nivel de cunoștințe tehnice”.
Eficiența energetică a televizoarelor este o calitate căutată de români și consumatori, în general. Pentru a veni în întâmpinarea acestei cereri, Samsung a creat serviciul SmartThings Energy2. Acesta ajută utilizatorii să monitorizeze consumul lunar de energie și este foarte ușor să facă acest lucru. Aplicația îi ajută să verifice ce aparate electrocasnice au consumat cea mai multă energie, astfel încât să poată face un efort conștient pentru a economisi energia, acolo unde este posibil.
”Sustenabilitatea stă la baza tuturor produselor și tehnologiilor dezvoltate de Samsung. Suntem foarte conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de mediu și ne ghidăm acțiunile având tot timpul în prim plan acest lucru. Noua gamă de televizoare Samsung conține materiale reciclate, iar ambalaje utilizează mai puțină cerneală și capse în timpul producției. În plus, noua telecomandă SolarCell, de generație a treia, nu necesită baterii și se poate încărca prin Radio Frequency Harvesting de 2,4GHz – obținând energie din semnalele emise de routerele Wi-Fi”, adaugă Victor Armășelu.
În plus, pentru a reduce impactul pe care îl are în etapa de producție, Samsung a proiectat o matriță de injecție ușoară, care necesită mai puține materiale. Aceasta dispune de o structură care poate fi reutilizată, reducând astfel consumul total de energie și numărul materiilor prime necesare pentru producție.
Avand în vedere nivelul tehnologic și numărul de inovații prezent în televizoare, Armășelu crede că, în prezent, este cel mai bun moment pentru a face o astfel de achiziție.
”Cred că este foarte important de subliniat faptul că acum este cel mai bun moment să cumperi un nou televizor sau proiector, cu o imagine care tinde către perfecțiune și un sunet pe măsură. De ce spun acest lucru? Pentru că Samsung a atins nivelul de maturitate tehnologică și vei fi surprins de tot ce aduce nou, indiferent ce tehnologie a ecranului îți dorești, fie QLED, fie OLED, sau chiar și produse fără ecran, gândindu-mă aici la gama de videoproiectoare smart”, a declarat acesta.
Noile televizoare Samsung Neo QLED și OLED se adresează celor care își doresc o experiență de vizionare dusă la nivelul următor: culori cât mai realiste, contrast și luminozitate superioare față de modelele anterioare de televizoare și mult mai multă conectivitate. Televizoarele Samsung vin cu cele mai noi inovații care oferă o durabilitate mult mai mare în timp și acces constant la cele mai noi actualizări software.
”Vorbim de oameni pasionați de tehnologie, cinefili, gameri, consumatori dornici să aibă în casă cele mai noi produse echipate cu tehnologii de top. Iar produsele din noile game Samsung vin să le satisfacă aceste nevoi și dorințe”.
Pandemia a schimbat comportamentul consumatorilor, iar oamenii se gândesc mult mai bine înainte de a face o investiție într-un televizor sau electrocasnice. Aceștia vizează durabilitatea cât mai mare și un raport echilibrat calitate-preț.