Depresia nu iartă pe nimeni. Chiar dacă eşti vedetă şi străluceşti pe scenă, problemele nu te ocolesc. Fiecare om are un destin, care nu ţine cont de nimic. Generaţia pop a fost de mare succes, însă foarte repede înlocuită de noile trenduri muzicale.
Cântăreaţa Mălina Olinescu s-a sinucis în luni dimineaţă din dragoste, potrivit mărturiilor apropiaţilor. Aceasta s-a aruncat de la etajul şase al blocului în care locuia, după o ceartă cu iubitul ei. Mălina a fost o artistă celebră în anii ’90, când a cucerit publicul la festivalul Mamaia.
Aceasta a devenit atunci şi vedetă de televiziune, după ce a participat la emisiunea „Şcoala vedetelor” care a făcut furori. Artista a apărut ultima dată la televizor săptămâna trecută, când alături de Călin Geambaşu a participat la un spectacol de dans.
Mădălina Manole, fata cu părul de foc, s-a sinucis la 14 iulie 2010, în ziua în care ar fi împlinit 43 de ani. Artista a băut Furadan, în locuinţa sa din Otopeni. Deşi se bănuia că artista ar fi avut o depresie gravă, adevăratul motiv al gestului său extrem nu pare a avea o explicaţie. Mădălina era într-o perioadă a vieţii ei în care ar fi trebuit să fie o femeie împlinită: avea un copil şi un mariaj aparent fericit.
Cântăreaţa, compozitoarea şi instrumentista Mădălina Manole s-a născut pe 14 iulie 1967, la Vălenii de Munte, în judeţul Prahova. După ce a studiat chitara, a început să compună muzică pe versuri ale unor poeţi celebri.
În 2001, Mădălina Manole a obţinut Discul de Aur pentru albumul „Fată dragă”, ce va primi ulterior alte două Discuri de Aur, pentru vânzări de peste două milioane de unităţi
Laura Stoica, un actor mult prea grăbit, şi logodnicul ei, Cristian Margescu, au murit în martie 2006 în urma unui accident rutier petrecut la 40 de km de Bucureşti, pe şoseaua Bucureşti-Urziceni, în dreptul localităţii Moviliţa. O maşină care venea din sens invers a intrat pe contrasens, izbindu-se violent de autotrurismul în care se aflau cântăreaţa şi iubitul ei. Laura Stoica şi logodnicul ei au decedat pe loc.
În vârstă de 38 de ani, Laura Stoica era însărcinată în luna a treia. Cristian Margescu avea 36 de ani şi era baterist în trupa cântăreţei, cei doi se logodise şi se pregăteau să devină părinţi.
Laura s-a lansat în 1990 la festivalul de la Mamaia. În 1991 a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, melodia „Un actor grabit”, compusa de Bogdan Cristinoiu, fiind aleasa piesa anului.
Toate cele trei artiste, glorii ale pop-ului românesc al anilor ’90, au intrat într-un con de umbră şi au ieşit din atenţia publicului. Toate au suferit din această cauză. Deşi Laura Stoica nu a avut gânduri sinucigaşe, a avut un sfârşit dramatic şi a fost măcinată de aceeaşi suferinţă profesională.
Depresia a împins-o spre un gest extrem şi pe soprana Roxana Briban, în vârstă de 39 de ani. Ea s-a sinucis în luna noiembrie a anului trecut în locuinţa ei din Bucureşti. Aceasta şi-a tăiat venele, a înghiţit un pumn de medicamente şi s-a asfixiat cu o pungă, în cadă. Soţul sopranei susţine că aceasta era depresivă după ce ar fi fost concediată de la Opera Naţională. Artista a lăsat un bilet de adio, în care i-a transmis soţului că îi pare rău că îl părăseşte.
Nici marii compozitori nu au dus-o mai bine
Celebrul compozitor şi solist, Horia Moculescu, în vârstă de 74 de ani, nu se poate bucura de o bătrâneţe prea fericită. Cariera sa este umbrită de numeroasele scandaluri cu fosta sa soţie, Mariana Moculescu. Rămas făra emisiunea pe care o prezenta la TVR 2, Horia lucrează acum ca pianist în vestitul bistrou Jariştea.
Cornel Fugaru a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani, în vara acestui an,din cauza unei boli incurabile cu evoluţie nefastă şi extrem de rapidă. El era cunoscut ca fiind compozitor de muzică uşoară, cântăreţ şi instrumentist. Cornel Fugaru a fost şi liderul formaţiei rock româneşti Sincron, înfiinţată în 1964 şi destrămată în 1978.