VIDEO Noua Dacie: Imagini cu înlocuitorul Loganului

Dacia a început de ceva vreme testele în Europa cu noul sedan care va înlocui actualul Logan. Un prototip a fost surprins în timpul unor teste pe un traseu cu multe viraje.
Economica.net - lun, 23 iul. 2012, 07:47

Dacia va renunţa la numele Logan pentru următoarea generaţie a sedanului compact şi va comercializa sub alt nume sedanul compact pe care îl va prezenta la Salonul Auto de la Paris şi care va ieşi pe piaţă în 2013.  Ca şi în celelalte imagini spion cu înlocuitorul lui Logan, se observă o grilă a radiatorului de mari dimensiuni şi stopuri orientate orizontal

Vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe, a declarat pentru ECONOMICA.NET că Dacia va merge la Paris cu o maşină cu totul şi cu totul nouă: „Am tot citit în presă despre noul Logan, Logan 2. Nu va fi niciun Logan 2. La Paris vom prezenta o maşină nouă. Nu vă pot spune mai multe, dar vă spun că va fi o maşină cu o atracţie magnetică.”

În ultimul an, presa de specialitate, atât cea de la noi, cât şi cea internaţională, a tot speculat pe marginea noii maşini care va fi lansată de Dacia în acest an, destinată să înlocuiască actuala generaţie Logan.

S-a spus că noul Logan va fi mai “nemţesc”, cu un design mai sofisticat şi o parte frontală mai agresivă. Partea din spate ar urma să fie mai adaptată la ceea ce există acum, înlocuind utilitarismul actualului Logan. Chiar designerul şef al Renault, Laurens Van Der Acker, spunea în toamnă, despre viitoarea generaţie că  “vom pastra atuurile marcii: preţul acceptabil, robusteţea masinilor, spaţiul, iar ideea principala pentru noi este că Logan trebuie sa menţină aceste valori dar să aibă o percepţie de calitate şi imagine de maşină mai modernă, mai sofisticată”.

Pe de altă parte, s-a mai speculat că berlina din noua generaţie Logan va primi numele Solenza şi va deveni cea mai luxoasă Dacie de până acum. Va fi o berlină de clasă medie, cu sistem start-stop, cutie automată sau faruri cu led-uri. Despre noua maşină s-a mai spus că va semăna cu actualul Renault Fluence. Estimările de preţ variază şi ele, între 9.000 şi 13.000 de euro.

Ceea ce este aproape sigur este că maşina se va asambla la uzina Dacia din România, de la Mioveni. Renault urmează să prezinte noul model la Salonul Auto de la Paris, din septembrie, în timp ce producţia de serie va primi startul în luna decembrie.

Dacia Logan a intrat în fabricaţie în 2004 înlocuind  modelul Solenza. Logan se asamblează în România, Rusia, Maroc, Brazilia, Columbia, Afria de Sud, Iran şi India. În funcţie de piaţa pe care este comercializat, Logan este vândut sub numele de Renault Logan, Nissan Aprio, Mahindra Verito, Renault Tondar 90 şi Lada Largus.

În primul trimestru din 2012, Loganul a fost bătut pe piaţa din România de Dacia Duster. Pe de altă parte, exportul din gama Dacia Logan s-a dublat faţă de primul trimestru al anului trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Atac serios la Dacia Spring. BYD Dolphin Surf va fi comercializat în România cu 19.000 de euro
Atac serios la Dacia Spring. BYD Dolphin Surf va fi comercializat în România cu 19.000 de euro
Sosită oficial în România în urmă cu doar câteva zile, marca BYD a lansat astăzi noul său model electric de oraș Dolphin Surf. Prețul acestuia este foarte apropiat de cel al Dacia Spring,......
NN își mută birourile din clădirea fraților Pavăl, în One Cotroceni Park. Suprafața e cu 40% mai mică
NN își mută birourile din clădirea fraților Pavăl, în One Cotroceni Park. Suprafața e cu 40% mai mică
NN își mută birourile din clădirea Opera Center, deținută de frații Pavăl, în One Cotroceni Park.
Incident grav în Cisiordania. Armata israeliană a tras spre o delegație de diplomați occidentali
Incident grav în Cisiordania. Armata israeliană a tras spre o delegație de diplomați occidentali
Vizita unor diplomaţi în nordul Cisiordaniei ocupate a fost întreruptă miercuri de ceea ce armata israeliană a prezentat ...
Studiu Deloitte România despre piața locală de artă: colecționarii români sunt motivați în principal de criterii estetice și personale, însă iau în calcul și beneficiile investiționale
Studiu Deloitte România despre piața locală de artă: colecționarii români sunt motivați în principal de criterii ...
Colecționarii români sunt motivați în principal de rațiuni estetice și personale atunci când achiziționează lucrări ...