Vienna Insurance Group a înregistrat în primul trimestru o creştere a primelor brute subscrise cu 42% în România

Economica.net
24 05. 2016
omniasig_09707700_03350300

Rezultatul bun din România a fost datorat creşterii poliţelor de asigurare auto, se arată în raportul companiei.

La nive de grup, Vienna Insurance Group (VIG) a afişat un profit înainte de impozitare de 101,5 milioane de euro după primul trimestru al acestui an, în scădere cu 22,5% faţă de perioada similară a anului trecut, 

Rezultatul financiar raportat de VIG s-a cifrat la 236 milioane de euro, în scădere cu 13,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, în principal pe fondul veniturilor mai scăzute din vânzarea investiţiilor în obligaţiuni, a creditelor şi a deţinerilor în fonduri de investiţii, precizează compania. 

Volumul primelor s-a situat la 2,7 miliarde de euro, înregistrând o creştere de 3,2% dacă se exclud poliţele cu plata la scadenţă, însă, per total, nivelul primelor s-a redus cu 1,8%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul continuării vânzării selective a poliţelor cu plata la scadenţă. 

‘Conform aşteptărilor, contextul caracterizat de dobânzi scăzute a condus la o reducere a rezultatului nostru financiar. Anticipăm că acest efect negativ se va menţine pe parcursul întregului an financiar. Cu toate acestea, profitul (înainte de impozitare) din primul trimestru arată ca suntem în grafic să ne atingem obiectivul de a înregistra în 2016 un profit (înainte de impozitare) dublu faţă de anul precedent, de până la 400 milioane de euro’, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group. 

Investiţiile grupului, inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar, au crescut cu 2,6%, la un nivel de 32,7 miliarde euro la 31 martie 2016. 

‘Cu toate că mediul caracterizat de dobânzi reduse a condus la o scădere a vânzărilor de produse cu plata la scadenţă, poliţele de asigurări de viaţă cu plata regulată au continuat să crească. Creşterile înregistrate în Republica Cehă şi Ungaria s-au evidenţiat în mod special. VIG se confruntă în continuare cu un context foarte competitiv pe segmentul asigurărilor auto în unele pieţe. Cu toate acestea, România şi Turcia au înregistrat o creştere puternică pe segmentul asigurărilor auto, iar rata netă combinată a scăzut în Polonia sub pragul de 100% în pofida situaţiei dificile a pieţei’, se precizează în comunicatul citat.