De asemenea, compania a înregistrat o scădere puternică a primelor pe piaţa auto.
‘Piaţa românească a asigurărilor este dominată în continuare de concurenţa parţial iraţională, bazată pe preţuri, în special în domeniul auto, iar Vienna Insurance Group (VIG) nu vrea să ia parte la acest război al preţurilor, ceea cea a dus la o scădere puternică a primelor pe piaţa auto’, se arată într-un comunicat al companiei, remis miercuri AGERPRES.
Potrivit rezultatelor provizorii, pe piaţa asigurărilor din Austria şi din Europa Centrală şi de Est, VIG a atras în anul fiscal 2013, prime subscrise, neconsolidate, de circa 9,4 miliarde euro, ceea ce reprezintă o scădere de 4,9% în principal din cauza ‘reducerii planificate a poliţelor pe termen scurt cu achitare la scadenţă în Polonia’, precum şi ‘a diminuării ţintite a activităţii pe piaţa auto în Italia şi România’.
Aproximativ 1% din scădere poate fi atribuită efectelor valutare – în principal, deprecierea coroanei cehe. Fără a lua în considerare aceste efecte extraordinare, VIG ar fi atins o creştere solidă a primelor, de 2,2%.
Profitul preliminar (înainte de impozitare) se aşteaptă a fi de circa 350 milioane euro şi este influenţat în mod substanţial de efectele extraordinare ale activităţilor din Italia şi România. Fără acestea, VIG preconizează un rezultat operaţional normalizat de circa 580 milioane euro, care rămâne aproximativ la nivelul anului anterior.
‘În continuarea politicii noastre de acordare de dividende, dorim să valorificăm performanţa operaţională bună, precum şi nivelul solid al capitalului de bază al Grupului, pentru a oferi acţionarilor noştri dividende atractive. Din acest motiv, planificăm să propunem consiliilor de conducere o creştere a dividendelor cu 0,10 euro, până la 1,30 euro pe acţiune, pentru anul fiscal 2013’, afirmă Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group.
Acesta precizează că astfel se va ajunge la un randament al dividendelor de circa 3,6%.
Vienna Insurance Group are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor şi este format din aproximativ 50 de companii din 24 de ţări din Europa Centrală şi de Est.