Cu un volum al primelor de 12,6 miliarde de euro, Vienna Insurance Group (VIG) a consemnat o creștere cu 14,1% față de nivelul din anul anterior, de 11 miliarde de euro. Profitul înainte de
impozitare s-a ridicat la 562 milioane de euro, fiind cu 10% peste nivelul din 2021. Profitul după impozitare a fost de 466 milioane de euro (+24% în raport cu anul anterior). Rata combinată, de
94,9%, s-a situat în intervalul țintit. Rezultatul financiar a crescut cu 26%, până la 797 milioane de euro. Rentabilitatea brută a capitalului propriu la nivel operațional a fost de 11,9%, ceea ce reprezintă o îmbunătățire evidentă comparativ cu nivelul din anul precedent, de 10,9%. Cu o valoare preliminară a ratei solvabilității de 280%, grupul VIG demonstrează încă o dată capitalizarea puternică.
“Rezultatele preliminare ale Grupului VIG pentru anul 2022 sunt mai mult decât satisfăcătoare și pun în evidență strategia noastră de creștere și obiectivul de a fi un partener stabil și de încredere, chiar și în vremuri pline de provocări. Anul 2022 a adus cu sine o serie de incertitudini în diverse sectoare, incertitudini ce persistă. E vorba în special de războiul din Ucraina, de inflația ridicată, ce a atins procente de două cifre pe multe dintre piețele noastre și încă se menține la acest nivel pe alocuri, și de pandemie, care încă își mai făcea simțită prezenta anul trecut. În ciuda mediului volatil, Grupul VIG și-a demonstrat soliditatea, ca și în anul precedent. Aceasta se datorează, între altele, diversificării considerabile, politicii conservatoare de investiții și reasigurare și capitalizării puternice. Însă, înainte de toate, se datorează devotamentului celor aproximativ 29.000 de angajați ce deservesc circa 28 milioane de clienți în 30 de țări.
Consiliul Director al VIG propune creșterea dividendului pentru anul financiar 2022, până la 1,30 euro pe acţiune”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group. Creștere puternică a primelor. Volumul total al primelor, de 12,6 miliarde de euro, a crescut față de anul anterior cu 1,6 miliarde de euro, sau 14,1%. Acesta include rezultatul companiilor recent achiziționate în Ungaria și Turcia, ce au contribuit cu un volum al primelor de 444,5 milioane de euro. Chiar fără a lua în calcul acest aport, creșterea subscrierilor s-a situat la un nivel impresionant, de 10,1%. Toatele liniile de business au consemnat un avans de două cifre, cu excepția segmentului asigurărilor de viață cu primă unică (-1%), pe care VIG l-a diminuat în mod deliberat.
Segmentul RCA a crescut cu 20,1% (până la 1,936 miliarde de euro), iar segmentul CASCO cu 16,1% (1,627 miliarde de euro). Asigurările de proprietăți și răspunderi au crescut la rândul lor, cu 16%, până la 6,112 miliarde de euro, iar subscrierile pe segmentul asigurărilor de sănătate, în valoare de 835 milioane de euro, au avansat cu 12,4%.