„În România, evoluţia actuală a pieţei şi situaţia politică tensionată au determinat managementul să revizuiască estimările privind evoluţiile viitoare. Pe baza practicilor de evaluare conservatoare binecunoscute ale VIG, a fost efectuată o depreciere a fondului comercial al companiilor din România de aproximativ 50 milioane de euro. Excluzând deprecierea fondului comercial, profitul operaţiunilor din România ar fi crescut cu 20,7%. Per ansamblu, capacitatea Grupului de a obţine câştig operaţional rămâne la un nivel excelent”, se menţionează în comunicatul citat.
La nivel de Grup, VIG a înregistrat, în intervalul ianuarie – iunie 2018, prime de 5,150 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creştere cu 3,6%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În general, excluzând scăderea în continuare a subscrierilor de asigurări de viaţă cu primă unică, business-ul VIG s-a majorat cu 5,7%.
De asemenea, cu excepţia asigurărilor de viaţă cu primă unică, primele au crescut pe toate liniile de business, în special pe asigurări non-viaţă şi de sănătate.
O majorare de două cifre pe segmentul asigurărilor non-viaţă a fost consemnat în Polonia, iar Ţările Baltice au raportat o creştere de 18,8% a volumului total de prime.
Rezultatul unei performanţe general pozitive pe toate liniile de business a scos în evidenţă şi creşteri în cazul asigurărilor auto, în Croaţia (+18,3%) şi Serbia (+11,6%), ţări incluse în segmentul „Alte pieţe din ECE’.
Totodată, volumul primelor subscrise în Austria a crescut la 2,170 miliarde de euro (+1,3%), fără produsele cu primă unică, în pofida continuării politicii restrictive de subscriere pe segmentul asigurărilor cu primă unică.
Grupul VIG a raportat, în primele şase luni ale anului, un profit înainte de impozitare în creştere cu 5,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 232,7 milioane de euro.
Rata combinată netă de reasigurare a Grupului (fără veniturile din investiţii) a înregistrat o nouă îmbunătăţire substanţială până la nivelul de 96,3%. Din acest punct de vedere, Austria (95,3%), Republica Cehă (94,6%), Polonia (94,1%), România (98,6%) şi Bulgaria (97,2%) au înregistrat schimbări pozitive.
Rezultatul financiar a ajuns la 511,3 milioane de euro, în primul semestru din 2018, o creştere de 4,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Investiţiile grupului, incluzând numerarul şi echivalentele de numerar, se situau la 37,4 miliarde de euro la 30 iunie 2018, nivel neschimbat faţă de cel de la finalul lui 2017.