VIG, prime în scădere şi pierderi la şase luni: „Refuzăm să luăm parte la dumping pe asigurări auto”

Vienna Insurance Group (VIG), care deţine Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă, a înregistrat pe piaţa românească în primul semestru subscrieri în scădere şi pierderi în creştere, şi precizează că România este cea mai dificilă piaţă pentru grup, mai ales din cauza strategiilor de dumping.
Economica.net - joi, 29 aug. 2013, 08:54
VIG, prime în scădere şi pierderi la şase luni:

„Performanţele continuă să fie nesatisfăcătoare în România, unde refuzăm să luăm parte la dumping în zona asigurărilor auto. Nu numai atât, am aplicat de asemenea măsuri ample pentru a declanşa o revenire a activităţilor din România”, a declarat preşedintele Consilului de Administraţie al VIG, Peter Hagen, într-un raport publicat joi de grup.

Primele brute subscrise de companiile VIG în ROmânia au scăzut cu 16,8% în primul semestru, la 196,3 milioane euro, faţă de 235,9 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, pierderea a urcat de la 5,8 milioane euro la 17,9 milioane euro.

Într-o prezentare ataşată raportului semestrial, grupul austriac precizează că România este cea mai dificilă piaţă.

„Piaţa românească a asigurărilor continuă să fie afectată de o competiţie intensă în ceea ce priveşte preţurile. Din cauza politicii de preţ orientată către raportul risc/randament adoptată în restructurarea portofoliului, segmentul asigurărilor generale a afişat o scădere de 16,4% a primelor subscrise, la 154,1 milioane euro. Primele subscrise pe segmentul asigurărilor de viaţă au scăzut cu 18%, la 42,3 milioane euro”, se arată în raportul grupului.

Vienna Insurance a efectuat o depreciere a fondului comerical de 75 milioane euro la operaţiunile din România şi a implementat totodată „măsuri de precauţie” de 15 milioane euro, care au generat cea mai mare parte din pierdere.

Vienna Insurance Group deţine în România companiile Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă.

VIG este un grup de asigurări cu activităţi extinse în Europa Centrală şi de Est. Cele mai mari pieţe ale companiei sunt Austria, Cehia, Slovacia, Polonia şi România.

La nivel internaţional, grupul a subscris în primul semestru prime brute de 5 miliarde euro, în scădere cu 4,8%. Profitul net după plata intereselor minoritare a scăzut cu 39%, de la 231,9 milioane euro la 140,5 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul de muncă vor face obiectul unor exigenţe stricte în ceea ce priveşte......
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...