Astfel, potrivit conducerii Oltchim, după ce vor intra în contul combinatului creditele de la Piraeus Bank, Transilvania Bank și suma după vânzarea secției Ramplast, se va trece la etapa înființării entității Oltchim II, o societate nouă, degrevată de datorii și care va fi scoasă la privatizare.
„Sumele propuse pentru a intra în contul combinatului sunt aproximativ 6—6,5 milioane de euro de la Piraeus, 2—2,5 milioane de la Transilvania Bank și să sperăm că în jur 6—7 milioane după vânzarea Ramplast. Acești bani vor fi folosiți pentru recapitalizarea Oltchim în sensul de a porni anumite secții, de a achiziționa materii prime pentru procesul de producție și cel mai important aspect, pentru înființarea Oltchim II. Valoarea acestei societăți se ridică la 274 de milioane de euro. Oltchim II cuprinde secțiile funcționale, electroliza I și II, PVC, monomerii, platforma Bradu etc. Oltchim I va rămâne cu datoriile și cu instalațiile care nu au nicio perspectivă de repornire și care nu au mai fost folosite de mult timp”, a declarat marți pentru AGERPRES liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.
Procesul de privatizare al Oltchim II se va întinde pe o perioadă de cel puțin 30 de zile, iar reprezentanții combinatului spun că „cel mai sigur acesta se va face prin negociere directă cu cei interesați de achiziționarea acestuia și probabil că în iarnă se va cunoaște viitorul proprietar de la Oltchim, dar finalizarea procesului va avea loc în primăvară”.
În afara rușilor de la Oil Trade Gas, care au avut discuții cu OMW pentru rafinăria Arpechim, restul companiilor interesate de Oltchim nu au menționat nimic de activul de la Pitești.
În ceea ce privește Oltchim I, acesta va fi valorificat de creditori pentru a fi recuperate datoriile, după care va fi declarat faliment, au mai spus reprezentanții combinatului.
Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea, unde lucrează peste 2.300 de salariați. Acesta se află începând din luna ianuarie în insolvență.