Orban a precizat că nu ar fi recomandat ca politicienii ungari sau Parlamentul să îşi asume rolul Parchetului şi al Poliţiei.
„Refuz să transform Ungaria în România”, a afirmat premierul ungar, adăugând că va respinge orice proceduri extraordinare menite să acorde unor comisii parlamentare puterea autorităţilor responsabile de aplicarea legii.
Vona sugerase că ar trebui înfiinţate două comisii, una care să investigheze presupusele legături ale Jobbik cu Rusia şi alta care să examineze modul în care s-au îmbogăţit unele persoane care au legătură cu partidul lui Orban, Fidesz.
„De ce oameni din cercul dvs. au devenit atât de bogaţi în ultimii ani?”, l-a întrebat Vona pe premier, referindu-se la Arpad Habony, un consilier informal, Lorinc Meszaros, un om de afaceri din satul lui Orban, şi la Andrew Vajna, comisar guvernamental pentru industria filmului.
Orban a subliniat că nu a tolerat corupţia de niciun fel în trecut şi nu o va tolera nici în viitor. Interesele ţării sunt avute în vedere atunci când se adoptă vreo decizie în Guvern, a insistat el.
Premierul a precizat că a verificat listele publice cu cei mai bogaţi oameni din Ungaria şi nici un susţinător al Fidesz nu se află între primii zece, deşi partidul este la guvernare de zece ani.
Orban a afirmat însă că Jobbik este plin de infractori, cerând formaţiunii să dezvăluie cine sunt susţinătorii săi.
Vona a dezminţit acuzaţia conform căreia Jobbik ar fi primit finanţare din partea Rusiei, adăugând că independenţa este una dintre valorile de bază ale formaţiunii.